Mooi doelpunt van de Rode Duivels, maar geen zege tegen Griekenland

  1. 20' - Doelpunt - Thorgan Hazard (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Simon Mignolet door Matz Sels
  2. 82' - Verv. Toby Alderweireld door Youri Tielemans
  3. 80' - Verv. Thanasis Androutsos door Manolis Saliakas
  4. 80' - Verv. Tasos Bakasetas door Petros Mantalos
  5. 74' - Verv. Thorgan Hazard door Nacer Chadli
  6. 74' - Verv. Yannick Carrasco door Leandro Trossard
  7. 69' - Verv. Konstantinos Galanopoulos door Zeca
  8. 69' - Verv. Andreas Bouchalakis door Manolis Siopis
  9. 66' - Doelpunt - Giorgos Tzavellas (1 - 1)
  10. 60' - Verv. Kostas Tsimikas door Dimitrios Pelkas
  11. 60' - Verv. Vangelis Pavlidis door Leonardo Koutris
  20'goalThorgan Hazard1 - 0
  66'goalGiorgos Tzavellas1 - 1

  Een week voor de start van het Europees kampioenschap hebben de Belgen gelijkgespeeld in een oefeninterland tegen Griekenland. Thorgan Hazard opende knap de score, maar de Grieken legden ook een pijnpuntje bloot: de defensie. Zondag sparren de Rode Duivels nog tegen vicewereldkampioen Kroatië.

  België-Griekenland in een notendop

  • sleutelmoment: Voor de rust hadden de Belgen de partij in handen, maar na de wissels van Lukaku en Doku zakte het in elkaar en versierden de Belgen geen kansen meer.
  • man van de match: Een eervolle vermelding voor Masouras bij de Grieken, maar als we iemand uit het Belgische kamp moeten kiezen dan is dat Simon Mignolet. De keeper voorkwam met enkele reddingen een Duivelse nederlaag.
  • opvallend: In een oefenmatch mag je veel wisselen, maar de keuze van Martinez om in de toegevoegde tijd Sels nog tussen de lijnen te brengen, deed bij ons de wenkbrauwen fronsen.

  Het journaal laat met o.a. het gelijkspel van de Rode Duivels tegen Griekenland

  Belgische gelegenheidsflanken doen het goed voor de rust

  De Rode Duivels speelden met een experimenteel elftal. Vaste waardes zoals Eden Hazard, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, - alledrie geblesseerd - , Jan Vertonghen en Thibaut Courtois speelden niet mee tegen Griekenland. Mignolet stond dus nog eens tussen de palen en die kreeg in de openingsminuten meteen werk op zijn bord.

   

  De doelman van Club Brugge moest zijn ploeg twee keer behoeden voor een vroege achterstand. Het was schrikken voor de Belgen want de nummer 51 van de wereld zou geen probleem mogen vormen. En dat leek Griekenland na die openingsfase ook niet meer te worden. De samenwerkingen op de flanken tussen Meunier en Doku en Hazard en Carrasco verliepen vlot.

   

  Het duo op links zorgde voor de beslissende fase voor de rust. Hazard onderschepte een Griekse bal en ging er alleen mee richting 16. Na een knap een-tweetje met Carrasco duwde hij zelf de openingstreffer binnen. De Belg van Dortmund had nog een tweede keer kunnen scoren. Lukaku kon niet bij de voorzet van Doku en Hazard schoot alleen aan de tweede paal op het doelhout.

  Invallers en defensie stellen teleur na de pauze

  Voor de rust was er al twee keer slecht inspelen van Alderweireld, maar zijn missertjes werden niet afgestraft. Toch gaf de gelegenheidsdefensie een wankele indruk. De Belgen stonden hoog en Griekenland vond de ruimte in de rug van de defensie. Zo testte Masouras nog eens de reflexen van Mignolet uit.

   

  De gelijkmaker hing in de lucht en de viel er ook uit. Papadopoulos kopte een vrijschop staalhard tegen de paal en de rebound was een klusje voor Tzavellas. Hij plaatste de Grieken verdiend op gelijke hoogte.

   

  Verdiend want de Belgen lieten helemaal niets meer zien na de rust. We noteerden geen enkele gevaarlijke bal tussen de palen. Martinez gaf een helft aan Batshuayi en Mertens en ook Chadli en Trossard kregen minuten, maar de invallers bleven ver onder het niveau dat nodig zal zijn op het EK. 

  Martinez: "We misten wat intensiteit vandaag"

  Carrasco: "Moeten uitslag vergeten en kijken naar wat goed en minder goed ging"

  Mignolet: "Goeie matchen om op elkaar ingespeeld te geraken"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-1. De oefengalop is voorbij. Het publiek was gelukkig niet aanwezig want een spektakelstuk was het niet: 1-1. De Belgen speelden een goed halfuur in de eerste helft, maar na de rust zakte het elftal als een pudding in elkaar. De wisselspelers vielen door de mand en de Grieken kwamen terecht langszij. Bondscoach Martinez heeft stof tot nadenken. .
  3. tweede helft, minuut 95. De Grieken zijn meer dan tevreden met een punt. Ze rekken tijd alsof het een kunst is. .
  4. tweede helft, minuut 94. Meunier is helemaal weggezakt in deze tweede helft. Peter Vandenbempt.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij België, Matz Sels erin, Simon Mignolet eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Keeperswissel. Een gekke move van de bondscoach. Sels komt tussen de palen bij de Belgen voor de 5 minuten toegevoegde tijd. .
  7. tweede helft, minuut 88. We zien een paar slappe invalbeurten, vooral die van Dries Mertens vind ik opvallend. Eddy Snelders.
  8. tweede helft, minuut 88. Mignolet vangt een poging van Papadopoulos op. Het is misschien zijn laatste wapenfeit want Sels staat zowaar klaar om in te vallen. .
  9. tweede helft, minuut 87. Tekenen van beterschap zien we voorlopig niet bij de Rode Duivels. Het is een slappe partij.  .
  10. tweede helft, minuut 82. We schuiven. Alderweireld gaat naar de kant voor Tielemans. Zo gaat Dendoncker in de defensie staan. Dries Mertens krijgt de kapiteinsband aan. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij België, Youri Tielemans erin, Toby Alderweireld eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Nog 10 minuten. De Rode Duivels hebben nog tien minuten om te proberen om deze match te winnen en toch met een redelijk gevoel van het veld te stappen. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Griekenland, Manolis Saliakas erin, Thanasis Androutsos eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Griekenland, Petros Mantalos erin, Tasos Bakasetas eruit
  15. tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 78. Een opstootje aan de zijlijn. Dries Mertens wordt belaagd door de Griekse kapitein. De scheidsrechter komt blussen. .
  17. tweede helft, minuut 77. Denayer staat zeker 3 meter van Masouras te verdedigen. Hij heeft een beetje angst. Vandenbempt en Snelders.
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij België, Nacer Chadli erin, Thorgan Hazard eruit