Thomas De Gendt: "Brent Van Moer is de nieuwe Thomas De Gendt"

  Vreugde bij Lotto-Soudal na de zege van Brent Van Moer.

  Bingo! Brent Van Moer heeft de nare herinnering aan de Ronde van Limburg volledig weggespoeld met een prachtige overwinning in de Dauphiné. De 23-jarige Lotto Soudal-renner rondde in Frankrijk een geweldige solo af.

  De Dauphiné , een van de laatste voorbereidingskoersen op de Tour, is vandaag schitterend begonnen voor Lotto-Soudal. Met Brent Van Moer heeft de Belgische ploeg de winnaar van de eerste etappe in de gelederen.

   

  Van Moer etaleerde en demonstreerde. Hij ging er al vroeg vandoor en liet zijn medevluchters in de finale achter om het zelf op meesterlijke wijze af te maken. Goed voor zijn eerste overwinning als prof bovendien!

   

  Vorige week kwam Van Moer ook al in het nieuws. Ook toen was hij de sterkste man in de koers, in de Ronde van Limburg om precies te zijn, maar in de slotkilometer werd hij de verkeerde kant opgestuurd en zag hij zijn eerste profzege in rook opgaan.

  Van Moer juicht in de Dauphiné:

  Tweets over Brent Van Moer:

  Op Twitter wordt Brent Van Moer na zijn bloementuil in de Dauphiné overladen met lof. Iedereen gunt het hem van harte, van collega-renners tot journalisten

  Van Moer reed verkeerd in Limburg, Merlier won:

  Lees ook: