Rit 19 in de Giro in beeld: Yates wint, maar Bernal ruikt de eindzege

  Simon Yates heeft zijn ritje te pakken.

  In de Ronde van Italië heeft de voorlaatste bergrit geen aardverschuiving opgeleverd. Simon Yates fladderde naar de dagzege, maar Egan Bernal heeft de touwtjes nog altijd in handen. Kijk hier naar de meest opvallende momenten van de 19e etappe.

  1. Geen genade voor Hermans en co

  Quinten Hermans en 5 kompanen trekken het juiste lot bij deze vrijdagse trekking, maar BikeExchange geeft hen geen sprankeltje hoop. Simon Yates aast op ritwinst en laat zijn ploeg meteen werken. 

   

  Niet veel later meldt ook Deceuninck-Quick Step zich: in dienst van Joao Almeida maken zij er een snelle jacht van. Iljo Keisse scheurt het peloton zelfs even in stukken.

  2. Opwarmen voor de tijdrit van zondag

  Daniel Martinez (Ineos), de 7e in de stand, zat te slapen en moet rekenen op Filippo Ganna om het gat te dichten. 

   

  De wereldkampioen tijdrijden spart al even met Rémi Cavagna als voorproefje op de tijdrit van zondag. 

   

  Ganna wint en redt het hachje van de Colombiaanse meesterknecht van Bernal. Hij wordt bedankt door Martinez, die meteen richting Bernal snelt.

  3. Yates gooit iedereen snel los, Bernal wacht af

  Op zo'n 6 kilometer van de kalklijn zit het wachten van Simon Yates erop. Hij ontbindt zijn duivels, Egan Bernal luistert naar het tempo van zijn knechten en laat de Brit een halve minuut wegrijden.

  4. Bernal rijdt met Almeida weg van concurrentie

  Damiano Caruso, Aleksandr Vlasov en Hugh Carthy geloven even dat het verval bij Bernal zich voortzet, maar de Colombiaan koerst verstandig en geeft de rest in het slot lik op stuk. Enkel Joao Almeida kan de roze trui nog volgen.

  5. Yates wint de rit, Bernal stapje dichter bij eindwinst

  Simon Yates krijgt waar hij recht op heeft: hij wint de bergrit, maar sprokkelt geenszins voldoende tijd om Egan Bernal echt nog te verontrusten. De Colombiaan wordt 3e en voert de rangschikking nog altijd zeer overtuigend aan.

  Lees ook: