Ga naar de inhoud

Liverpool versterkt defensie met 22-jarige Fransman Konaté

Konaté met Leipzig aan het werk.

Liverpool heeft met Ibrahima Konaté een nieuwe aanwinst. De 22-jarige centrale verdediger ruilt Leipzig in voor de 'Reds'. Dat voor een bedrag van 41 miljoen euro volgens de Britse media.

De spoeling was centraal in de verdediging dit seizoen bijzonder dun bij Liverpool. Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joel Matip vielen geblesseerd uit. "Na die blessures was er geen twijfel mogelijk dat we ons in dat onderdeel van het team moesten versterken", vertelt trainer Jürgen Klopp. 

 

"Ik ben heel blij dat ik voor zo'n grote club als Liverpool mag spelen", zei Konaté, die 95 keer in actie kwam voor Leipzig. "Het is een heel spannend moment voor mij en mijn familie."

 

"Ik kijk er echt naar uit om mijn nieuwe ploegmaats en de staf te ontmoeten en om aan dit hoofdstuk te beginnen. Ik heb jaren heel hard gewerkt om hier te geraken."

 

Leipzig passeert dus wel langs de kassa, want het nam Konaté in 2017 transfervrij over van Sochaux. 

 

"Ik ben erg blij dat we een speler van Ibrahima's kwaliteiten aan onze selectie kunnen toevoegen", zegt Klopp nog. "Hij is iemand die ik al heel lang bewonder. Vanaf het moment dat ik me voor het eerst bewust werd van zijn potentieel toen hij bij Sochaux zat."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.