Belgische rugbymannen degraderen na nipt verlies tegen Nederland

  Teleurstelling bij de Belgen na het verlies tegen Nederland.

  De Black Devils, de Belgische rugbymannen, hebben verloren in het burenduel tegen Nederland. De Nederlanders wonnen met 23-21 en pakken zo het ticket voor de Rugby Championship 2021. België degradeert.

  De Zwarte Duivels moesten winnen tegen Nederland om in de Rugby Europe Championship (REC) te blijven, de voorkamer voor het Six Nations-toernooi. Maar halfweg zag het er al somber uit voor de Belgen.

   

  Nederland had een eerste penalty nog gemist, maar met een rake herkansing en een eerste try liepen ze halfweg uit tot een 10-0-voorsprong. Maar de Belgen panikeerden nog niet: integendeel, met twee try's zetten ze weer orde op zaken (14-13).

   

  Bij 21-20 was het pas echt nagelbijten voor de Black Devils, maar ze konden hun krappe voorsprong niet vasthouden. Met nog drie minuten te spelen zette David Weersma de Nederlanders weer op voorsprong met een strafschop.

   

  Voor het eerst sinds 2010 verloren de Belgen een derby tegen Nederland. Meteen een pijnlijke nederlaag, want de Zwarte Duivels moeten volgend jaar aan de slag in de Rugby Europe Trophy.

   

  Dat de Zwarte Duivels tot een play-off werden gedwongen, kwam door een forfaitnederlaag tegen Roemenië. De rugbymannen kregen van de overheid geen toestemming om naar Roemenië te reizen in februari, waardoor ze naar de laatste plaats zakten in de REC.

  De hoogtepunten van de wedstrijd: