Belgian Lion Retin Obasohan kroont zich met club Nymburk tot kampioen van Tsjechië

  Retin Obasohan werd uitgeroepen tot MVP van de finals.

  Retin Obasohan heeft in het basketbal de Tsjechische titel veroverd met zijn club Nymburk. De Belgian Lion speelde een ijzersterke partij en werd uitgeroepen tot MVP van de finale.

  In de finale van de play-offs won Nymburk na de heenwedstrijd (102-73) ook de terugwedstrijd tegen Opava met 89-108. Belgian Lion Retin Obasohan was in elk van de twee wedstrijden telkens goed voor zestien punten en drie rebounds. De Antwerpse spelverdeler werd uitgeroepen tot MVP van de finale.

   

  De 27-jarige Obasohan speelde lange tijd in de VS onder meer voor de Northern Arizona Suns, de satelietclub van NBA-team Phoenix Suns. De Belg is bezig aan zijn eerste seizoen in Tsjechië en wordt ook gezien als één van de sterkhouders bij de Belgian Lions, onze nationale basketbalploeg.

   

  Voor Nymburk is het zo de zeventiende landstitel op een rij. Naast de titel won Nymburk ook nog de Tsjechische beker en geraakte het dit seizoen tot in de Final 8 van de Champions League.

  Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd: