Emanuel Buchmann liep bij val lichte hersenschudding op in Giro

  Buchmann zal deze Giro niet uitrijden. U ziet hier waarom.

  Emanuel Buchmann likt zijn wonden na zijn val in de 15e rit van de Giro. De Duitser liep een lichte hersenschudding en blessures aan de mond en heup op. Dat maakte zijn team BORA-hansgrohe na de aankomst bekend. Ook mentaal zal er oplapwerk nodig zijn, want hij moest opgeven.

  Emanuel Buchmann was één van de slachtoffers van een massale valpartij, die plaatsvond na zo een 3 kilometer. De wind en het nerveuze koersgedrag speelde daarbij zeker een rol. 

   

  De wedstrijd werd gedurende een halfuur geneutraliseerd, maar Buchmann kon niet meer verder. Hij gaf op, net als de Eritreeër Natnael Berhane (Cofidis), de Portugees Ruben Guerreiro (EF Education-Nippo) en de Nederlander Jos van Emden (Jumbo-Visma). 

   

  Buchmann werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden tot opluchting van de ploeg geen breuken vastgesteld.  

  Lees ook: