Ga naar de inhoud

Lakers mét LeBron behouden kans op rechtstreeks play-offticket

LeBron James kwam tegen Indiana terug na 6 duels afwezigheid.

Regerend kampioen LA Lakers heeft - met de hulp van de wederoptredende LeBron James - een broodnodige zege geboekt bij de Indiana Pacers (115-122). James was 6 matchen afwezig met een pijnlijke enkel. De Lakers maken nu in de laatste match van de reguliere competitie nog kans op een top 6-plaats, wat hen een rechtstreeks ticket voor de play-offs oplevert.

James zei dat hij zou terugkeren als het team hem nodig heeft. En dat was dus gisteravond. Met 24 punten, 8 assists en 7 rebounds zorgde hij mee voor een 4e overwinning op een rij. Anthony Davis was nog ietsje beter met 28 punten en 10 rebounds.

 

De Lakers blijven 7e, maar kunnen vandaag op bezoek bij New Orleans met een zege nog zesde worden in de Western Conference. Dan moet huidig nummer 6 Portland wel verliezen bij Denver.

 

Op die manier zou het nog een feestweekend worden voor de Lakers, die gisteren de betreurde Kobe Bryant zagen opgenomen worden in de NBA Hall of Fame.

Als de Lakers 7e zijn, zullen ze met de play-in nog kunnen proberen om in de play-offs te raken. Daarin moeten ze eerst de 8e bekampen. Bij winst hebben ze een ticket, bij verlies hebben ze nog 1 kans tegen de winnaar van de 9e tegen de 10e.

Tweet over de match:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen zaterdag:

Milwaukee - Miami 122 - 108
Minnesota - Boston 108 - 124
San Antonio - Phoenix 103 - 140
Brooklyn - Chicago 105 - 91
Indiana - LA Lakers 115 - 122
New York - Charlotte 118 - 109 (n.v)

Standen voor de slotspeeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.