Spotify-eigenaar Daniel Ek: "Mijn bod op Arsenal werd niet aanvaard"

  Daniel Ek is al van jongs af aan fan van Arsenal.

  Spotify-oprichter Daniel Ek heeft gereageerd op de geruchten omtrent zijn interesse in voetbalclub Arsenal. "Ondanks de foute berichtgeving heb ik wel een bod gedaan op Arsenal, maar ze moeten mijn geld niet hebben", schrijft de Zweedse ondernemer op Twitter.

  Huidig Arsenal-eigenaar Stan Kroenke ligt al een tijdje onder vuur in het Emirates Stadium. Naast de wisselvallige prestaties van de afgelopen jaren, hebben ook de Super League-plannen van de club kwaad bloed gezet.

   

  Veel supporters eisen dan ook het ontslag van de 73-jarige Amerikaan en daar maakte fervent Arsenal-fan Daniel Ek dan ook slim gebruik van. Zo liet de miljardair eerder al verstaan "kandidaat-overnemer te zijn indien Kroenke de club wil verkopen".

   

  Zo ver kwam het nog niet, maar de interesse van Ek lijkt toch concreter te zijn dan iedereen dacht. Zo maakte hij zelf vandaag bekend al een bod te hebben uitgebracht op de Londense club:

   

  "In foutieve berichten verscheen vandaag dat ik geen bod zou uitgebracht hebben op Arsenal. Ik denk dat het belangrijk is om deze verkeerde informatie recht te zetten."

   

  "Deze week deed ik een voorstel aan zowel Josh Kroenke (zoon van Stan Kroenke) als de bankiers dat supporters naast meer zeggenschap en vertegenwoordiging ook een 'gouden' aandeel zouden krijgen. Ze lieten verstaan mijn geld niet nodig te hebben. Ik respecteer hun beslissing, maar blijf geïnteresseerd en beschikbaar mocht de situatie ooit veranderen."

  De tweet van Ek: