Club Brugge kan dit weekend al titel vieren, maar rekent wel op Anderlecht

  Staat de kampioenstrofee zondag al in Jan Breydel?

  Weer een stap dichter bij het kampioenschap: Club Brugge kan dit weekend zijn 17e landstitel binnenhalen. Daarvoor heeft blauw-zwart wel wat hulp van Anderlecht nodig. En moet het zelf het hoofd koel houden.

  Stel je voor: zonder overwinning in de play-offs de titel binnenhalen. Het is niet eens zo ondenkbaar voor blauw-zwart. De leider telt momenteel 5 punten voorsprong op dichtste achtervolger Genk. 

   

  Als Anderlecht zaterdag wint van Genk, heeft Club Brugge zondag aan een gelijkspel tegen Antwerp genoeg om de landstitel binnen te halen. Want zelfs als Club en Genk met gelijke punten eindigen op het einde van de rit is Club kampioen. Dan wordt er immers gekeken naar de stand uit de reguliere competitie.

   

  Mochten Anderlecht en Genk zaterdag de punten delen, moet Club winnen van Antwerp om zondag de champagne al te kunnen ontkurken. Blauw-zwart heeft sowieso genoeg aan 4 punten uit zijn laatste 3 duels om de landstitel binnen te halen.

  De stand van zaken in de strijd om de landstitel.

  lees/bekijk ook: