VIDEO: De 5 sleutelmomenten van rit 4 in de Giro: strijd op twee fronten

  We kwamen ogen tekort in de 4e rit van de Ronde van Italië, die gekenmerkt werd door wisselende kansen, ook voor het roze, en uiteindelijk een verrassende winnaar. Ook van de strijd tussen de favorieten vind je hier de beelden.

  1. Hermans en Campenaerts ontsteken monstervlucht

  Vanaf kilometer nul kozen twee Belgische matrozen het ruime sop: Victor Campenaerts en Quinten Hermans. Na 40 kilometer met z'n tweetjes door de regen knallen, kregen de 2 Belgen gezelschap van maar liefst 23 andere renners. 2+23= 25 vroege vluchters. 

  2. Trio rijdt weg in afdaling eerste beklimming: Hermans virtueel roze

  Intermarché-Wanty-Gobert wist niet van ophouden. Onze landgenoot Quinten Hermans trok samen met ploegmakker Rein Taaramäe en Christopher Juul Jensen ten aanval in de afdaling van de eerste beklimming. Het drietal fietste een mooie voorsprong bij elkaar. 

  3. Hermans moet passen op steile tweede beklimming

  Het zag er lange tijd heel goed uit voor onze landgenoot, maar bij het aansnijden van het steile stuk op de 2e beklimming moest hij zijn kompanen laten gaan. Even later werd Hermans opgeslokt door de achtervolgers onder leiding van De Marchi en Vervaeke.