Clement: "Mijn ploeg heeft 1 jaar en 10 maanden gestreden, waarom nu niet?"

  Philippe Clement zag geen reactie van Club na het openingsdoelpunt.

  Club Brugge-coach Philippe Clement stak zijn ontgoocheling niet weg na de 3-0-nederlaag in Genk. Vooral het gebrek aan een reactie van zijn ploeg na het openingsdoelpunt zat hem hoog.  "Het zakte gewoon als een pudding in elkaar."

  De roze wolk boven Brugge was na Genk even in een donderwolk veranderd. "Ik ben heel teleurgesteld na deze wedstrijd", zei Clement. "In de eerste helft waren we nochtans de licht dominante ploeg. We spelen Genk niet weg, maar hadden wel de beste kansen."

   

  "In de tweede helft beginnen we op dezelfde manier, maar dan krijgen we dat eerste doelpunt tegen. Dat kan gebeuren tegen een kwaliteitsvolle ploeg, maar vooral de reactie na het doelpunt frustreert me."

   

  "In die twee jaar bij Club Brugge heb ik altijd veerkracht gezien, maar nu zakten we als een pudding in elkaar. Als ik één iets verwacht, is het dat mijn spelers er op elk moment blijven voor gaan. We hebben 1 jaar en 10 maanden elke keer gestreden, waarom nu dan niet?"

   

  "Als iemand doodmoe is, mag hij het gewoon zeggen. Dan zetten we een frisse jongen. Maar iedereen op het veld moet wel zijn taken blijven uitvoeren."

  In de play-offs staan de beste 4 ploegen tegenover elkaar. Het is een utopie dat je zomaar iedereen van de mat zal tikken.

  Club Brugge ziet Genk tot op 5 punten naderen, maar Clement maakt zich nog geen zorgen. "Antwerp wordt weer een heel andere wedstrijd. We trekken alvast een duidelijke les: als je een goal tegen krijgt, moet je blijven doen wat je goed aan het doen was."

   

  "Ik wil alvast een reactie zien van mijn spelers de volgende dagen. Ik wil zien wie vanaf de eerste seconde zijn taken kan uitvoeren.  Hun woorden zijn niet belangrijk, wel hun daden."

   

  Van mentale moeheid is volgens Clement geen sprake. "Als je een heel jaar kunt strijden, zou ik niet weten waarom nu niet. In de play-offs staan de beste 4 ploegen tegenover elkaar. Het is een utopie dat je zomaar iedereen van de mat zal tikken." 

   

  "Je kan verliezen van Genk, maar je moet wel te allen tijde samenblijven als ploeg en volop kunnen strijden. Dat heeft mijn ploeg de voorbije twee jaar gedaan en vandaag niet."

  Van den Brom: "Hoe langer we in het spoor van Club blijven, hoe interessanter"

  John van den Brom, die in februari nog een crisis overleefde in Genk, staat weer een stap dichter bij de 2e plek. Of droomt hij nog van meer? "Het was alweer een collectieve prestatie, dus ik kan alleen maar trots en blij zijn", zei de Nederlander.

   

  "Je zag nog maar eens dat dit elftal geweldig kan voetballen. We wilden Club Brugge prikkelen en dat hebben we gedaan. En we staan weer dichter bij de 2e plek. De landstitel? Daar blijf ik weg van. Ik zeg alleen dat we ontzettend goed bezig zijn."

   

  "Je moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Zeker in de play-offs kunnen gekke dingen gebeuren. Maar zolang het mathematisch mogelijk blijft, blijven we enthousiast. Hoe langer we in het spoor van Club blijven, hoe interessanter het wordt. Maar ik ga zeker niet zeggen dat we kampioen worden."

  Lees ook: