"Bryan Heynen kan ook als Vormer doen, maar wij zetten het niet op social media"

  Ruud Vormer maakte zich even boos tijdens de rust.

  Philippe Clement en John van den Brom hebben de boze Ruud Vormer tijdens de rust van de match tegen Anderlecht gerelativeerd. "Dat is typisch Nederlands, ik heb ermee gelachen", zei de coach van Genk.

  Het was een opmerkelijk beeld in de beelden die Club Brugge na de topper tegen Anderlecht verspreidde: Ruud Vormer die zich behoorlijk boos maakte tijdens de rust. 

   

  Toeval of niet, het eerste kwartier van de tweede helft was de periode dat Club Brugge het beste speelde. Club-coach Philippe Clement kreeg er een vraag over op de persconferentie voor de match tegen Genk.

   

  "Maar er zijn ook wel heel andere dingen gezegd tijdens de rust dan enkel roepen op elkaar om meer energie te tonen. Met enkel meer energie hadden we niet beter gespeeld in de tweede helft."

  Hoe Vormer reageert, daar kijk ik niet van op. In Nederland gebeurt dat wel vaker.

  John van den Brom

  John van den Brom had het filmpje ook gezien. "Ik heb er mee gelachen met dat filmpje, dat is echt wel typisch Nederlands", lachte de Genk-coach. "Bryan Heynen kan dat ook wel doen, maar wij zetten het niet op onze social media."

   

  "Hoe Vormer reageert, daar kijk ik niet van op. In Nederland gebeurt dat wel vaker. Ik vind dat je als coach per seizoen 1 keer uit je 'plaat' kan gaan. Dus je moet goed nadenken wanneer je dat doet."

   

  Heeft Van den Brom zijn troefkaart al moeten uitspelen? "Dit seizoen heb ik het nog niet gedaan. Maar als het tegen Club Brugge nodig is om de boel wakker te schudden en om de wedstrijd te winnen, dan zal ik het doen."

  Bekijk hier de video: