Jos Verlooy na Container Cup: "Ruiters zijn echt wel topsporters"

  Jos Verlooy was tevreden over zijn prestatie in de Container Cup.

  In het Play4-programma Container Cup was er gisteren voor het eerst een ruiter aan het werk te zien. "De dooddoener dat het paard bijna alles doet, is kort door de bocht. Ook topruiters beschikken over een behoorlijke conditie", zegt deelnemer Jos Verlooy.

  "Behoorlijke conditie door loop- en fietstrainingen"

  Neen, een topresultaat heeft ruiter Jos Verlooy (25) niet kunnen neerzetten in de Container Cup. Schieten en golf haalden zijn eindscore stevig naar beneden.

   

  "Los van het feit dat ik als 1e ruiter mocht deelnemen aan de Container Cup, ben ik vooral trots op het feit dat ik met mijn resultaten in de cardioproeven in de middenmoot kon meedraaien", blikt Verlooy terug.

   

  "Daarmee heb ik toch aangetoond dat (top)ruiters echt wel over een behoorlijke conditie beschikken. De dooddoener dat het paard bijna alles doet, is kort door de bocht. Het gaat om de juiste balans tussen fysieke en mentale paraatheid.”

  Uiteraard is mijn trainingsintensiteit niet die van een Wout van Aert. Maar ik ga ook lopen, fietsen en mountainbiken aan een stevig tempo.

  Jos Verlooy

  In "normale" tijden zitten de topruiters van donderdag tot en met zondag meestal in het buitenland voor een internationale wedstrijd. Verlooy probeert daarom op maandag, dinsdag en woensdag te lopen of te fietsen. Dat doet hij ’s morgens vroeg of na zijn training met de paarden.

   

  "Uiteraard is mijn trainingsintensiteit niet die van een Wout van Aert. Het zou nogal belachelijk zijn om zoiets te beweren, maar als ik ga lopen, dan is dat meestal 6 kilometer met een stevig tempo", zegt Verlooy.

  "Als ik op de weg fiets, dan probeer ik toch ongeveer 30 kilometer af te malen aan een stevig tempo. En mountainbiken kan ik hier vlak naast ons EuroHorse-domein."

   

  "Wanneer ik in het buitenland ben voor een wedstrijd, zal je mij toch ook wel minstens 1 of 2 dagen telkens een uurtje in de fitness van het hotel vinden."

  Jos Verlooy in actie.

  "Frieten zal je mij niet vaak zien eten"

  De tijd dat topruiters met overgewicht aan een wedstrijd begonnen, is al even voorbij. 

   

  “Voeding is belangrijk. Niet dat ik een sportdieet volg, maar ik probeer toch zoveel mogelijk vetten te vermijden", vertelt Jos Verlooy. "Frieten zal je mij niet vaak zien eten. Die komen uitzonderlijk op tafel."

   

  "Veel groenten met kip of biefstuk. Daar voel ik mij goed bij. Kijk maar eens goed naar alle topruiters: die zijn slank en afgetraind.”

  VIDEO: Jos Verlooy blikt terug op zijn deelname aan de Container Cup