Intermarché-Wanty Gobert: "Quinten Hermans kan een rit winnen in de Giro"

  Kan Quinten Hermans scoren in de Giro?

  Intermarché-Wanty-Gobert trekt met Quinten Hermans en de Tsjech Jan Hirt als troefkaarten naar de Ronde van Italië. Het Belgische WorldTour-team, dat voor het eerst deelneemt aan de Giro, heeft maandag zijn selectie vrijgegeven.

  De 25-jarige Quinten Hermans kennen we van in het veld, maar toonde zich dit voorjaar ook nadrukkelijk op de weg. Hij bewees zijn klimpotentieel in de Ronde van het Baskenland en trok die lijn door in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, waar hij op de Muur van Hoei 14e en 1e Belg werd.

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat hij de capaciteiten heeft om een rit te winnen. Hij is explosief en kan zo het verschil maken bergop. Hij kan het afmaken wanneer hij met een groepje voorop raakt en krijgt dus een vrije rol", zegt ploegleider Valerio Piva.

  Ik ben ervan overtuigd dat Quinten Hermans de capaciteiten heeft om een rit te winnen in de Giro.

  Valerio Piva

  De 30-jarige Tsjech Jan Hirt werd in de Giro van 2017 nog 12e. "Jan is onze man voor het algemeen klassement. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij 3 weken lang kan meestrijden met de beste klimmers ter wereld."


  Wesley Kreder en Riccardo Minali zullen hun kans mogen gaan in de vlakke sprintfinales, met Andrea Pasqualon hoopt Intermarché-Wanty Gobert te scoren in geaccidenteerde etappes. Simone Petilli, Rein Taaramäe en Taco van der Hoorn krijgen een vrije rol.


  "Ik wil onze ploeg drie weken lang koers zien maken. We zullen onze stempel drukken op de Giro", belooft Piva. "Onze acht troeven zijn goed gewapend voor de komende weken. Ook al wordt het voor sommigen hun debuut in een grote ronde, we zullen zonder complexen over de Italiaanse wegen fladderen."