Clublegende Horst Hrubesch moet Hamburg alsnog naar Bundesliga loodsen

  Horst Hrubesch kennen ze ook nog goed in Luik.

  De Duitse traditieclub Hamburger SV heeft Horst Hrubesch aangesteld als nieuwe trainer. De legendarische aanvaller (ex-Standard) vervangt de ontslagen Daniel Thioune en moet de club dit seizoen toch nog proberen naar de Duitse eerste klasse te brengen.

  De 46-jarige Thioune betaalt de prijs voor de zwakke reeks die HSV onlangs neerzette. Slechts 2 van de laatste 12 matchen werden gewonnen en de laatste 3 gingen zelfs allemaal verloren.

   

  Daardoor dreigt Hamburg net als de voorbije 2 seizoenen, toen ze telkens 4e werden, naast de promotie te grijpen. In 2018 tuimelde het team voor het eerst in de clubgeschiedenis uit de Bundesliga.

   

  Momenteel staat Hamburg 3e in de 2e klasse, goed voor een play-offplaats, maar Holstein Kiel volgt op slechts 2 punten en heeft 3 matchen minder gespeeld.

   

  Nummer 2 Greuther Fuerth, voorlopig rechtstreeks gepromoveerd, heeft dan weer 5 punten voorsprong met nog 3 matchen op het menu. Helemaal bovenaan staat Bochum met 8 punten meer dan HSV.

   

  De 70-jarige Hrubesch beleefde als speler de gouden jaren van Hamburg. Hij won met de club 3 landstitels en de Europabeker voor Landskampioenen in 1983.

   

  Sinds kort werkte Hrubesch opnieuw voor Hamburg als jeugdverantwoordelijke, nadat hij binnen de Duitse voetbalbond aan de slag geweest was bij de jongeren- en vrouwenteams.