Van Wilder na knappe vierde plek in tijdrit Romandië: "Ging er helemaal voor"

  Van Wilder reed sneller dan gevestigde namen als Dennis, Ganna en Küng.

  De kers op de taart. Ilan Van Wilder bekroonde vandaag zijn sterke Ronde van Romandië met een vierde plek in de tijdrit. Goed voor een 16e plek in het klassement. Een knappe prestatie van de renner van Team DSM.

  U moest vandaag niet ver zoeken naar een landgenoot in de uitslag van de Ronde van Romandië. De 20-jarige Ilan Van Wilder werd knap vierde. De renner van Team DSM reed een dijk van een tijdrit en finishte op slechts 17" van winnaar Cavagna. Van Wilder sluit daarmee zijn week op een mooie 16e plek af in het algemeen klassement.

   

  Dat Van Wilder kan tijdrijden, is al wel langer geweten. Hij werd vorig jaar nog knap derde op het EK tijdrijden bij de beloften. Maar dat hij zo'n prestatie ook kon neerzetten bij de profs, dat wisten we nog niet.

  Ilan was vandaag uitzonderlijk

  Team DSM-coach Marc Reef

  Van Wilder klopte vandaag onder meer gevestigde namen als Rohan Dennis, Filippo Ganna en Stefan Küng. “Ik ging er helemaal voor in de tijdrit en kon het hele parcours mijn wattages blijven duwen" glunderde Van Wilder na de wedstrijd.


  "Het is een beetje jammer dat we het podium op minder dan een seconde hebben gemist, maar ik ben nog steeds erg blij met het resultaat vandaag!"


  Ook Team DSM-coach Marc Reef reageert tevreden op de prestatie van zijn poulain. "Ilan was gewoon uitzonderlijk. Hij kon de hele tijd zijn snelheid behouden. Om als vierde te eindigen na zo'n zware week en terug te slaan na de aankomst bergop van gisteren, dat is echt goed."

  Ook op Twitter kwamen er enkele felicitaties

  Lees ook: