Ilan Van Wilder verovert EK-brons bij beloften: "Mijn beste tijdrit ooit"

  Ilan Van Wilder was goed voor brons.

  Ilan Van Wilder is 3e geworden op het EK tijdrijden voor beloften in Plouay. Het goud was voor de Noor Andreas Leknessund, voor Stefan Bissegger uit Zwitserland.

  Ilan Van Wilder moest op het heuvelachtige parcours in Plouay een kleine halve minuut toegeven op de Noor Andreas Leknessund. Op het podium konden de twee toekomstige ploegmaats al eens kennismaken met elkaar: Van Wilder mag Leknessund volgend seizoen verwelkomen bij Sunweb.

   

  De Noor heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meermaals zijn visitekaartje afgegeven, met twee tijdrittitels in eigen land bij de elite. In Plouay was Leknessund 23 seconden sneller dan nummer 2 Stefan Bissegger.

   

  Ook op de 4e stek zien we een bekende naam: Thomas Pidcock, die we kennen van het veld, moest 39 seconden prijsgeven op winnaar Leknessund.

  Van Wilder: "Hopelijk ook nog een WK, al vrees ik ervoor"

  Ilan Van Wilder veroverde al eens EK-zilver bij de junioren, achter een ongenaakbare Remco Evenepoel. Nu voegt hij daar brons bij de beloften aan toe. "Dit was de beste tijdrit van mijn leven", zegt de renner van Sunweb. "Ik blijf vooruitgang boeken in deze discipline."

   

  "Ik had niet veel competitieritme, maar heb me goed op dit EK voorbereid. Deze bronzen medaille zorgt voor motivatie voor mijn volgende tijdritten. Hopelijk komt er ook nog een WK, al vrees ik ervoor."

  Uitslag EK tijdrijden beloften mannen:

  1. Andreas Leknessund (Noo) 25,6 km in 30'58"

  2. Stefan Bissegger (Zwi) op 23"

  3. Ilan Van Wilder 28"

  4. Thomas Pidcock (GBr) 39"

  5. Jonathan Milan (Ita) 56"

  13. Florian Vermeersch 1'30"