Pocognoli blijft ook na pensioen bij Union als trainer van U21

  Pocognoli blijft ook na zijn voetbalseizoen bij Union.

  Sébastien Pocognoli is na de aankondiging van zijn voetbalpensioen niet lang bij de pakken blijven zitten. De ex-Rode Duivel wordt trainer. Hij krijgt van Union de kans om de U21 te leiden. Hij volgt samen met heel wat Rode Duivels nog een trainerscursus. "Dit is een grote verantwoordelijkheid", zegt hij over zijn nieuwe job. 

  Sébastien Pocognoli is een van de (ex-)Rode Duivels die een tijd geleden aan de trainerscursus van de KBVB begon samen met onder anderen Jan Vertonghen, Axel Witsel, Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Kevin De Bruyne.

   

  De opleiding is nog niet helemaal afgelopen, maar van Union krijgt hij al een kans als coach van de beloften. Komend seizoen krijgt hij de U

   van de promovendus in handen.

   

  "Ik ben heel trots dat ik dit mag doen. Het is een grote verantwoordelijk. HIer in Brussel en op Union loopt veel talent rond. Het is mijn verantwoordelijkheid om die jongeren zo goed mogelijk te begeleiden zodat ze hopelijk ooit een kans krijgen in de eerste ploeg."

   

  Pocognoli speelde afgelopen weekend zijn laatste match. Op zijn 33e had hij te veel last van blessures om nog te voetballen.