José De Cauwer: "Pogacar is een geweldig product voor het wielrennen"

  Tadej Pogacar won zondag Luik-Bastenaken-Luik.

  Met Luik-Bastenaken-Luik is er een einde gekomen aan het wielervoorjaar. José De Cauwer heeft ervan genoten en zag Tadej Pogacar en Wout van Aert uitblinken. "Wat Van Aert in de Tirreno heeft gedaan, is zo belangrijk."

  "Ik heb een geweldig voorjaar gezien met heel veel goeie renners die koers gemaakt hebben", zegt José De Cauwer. Met een zege van Tadej Pogacar als besluit van dat voorjaar. "Ik word blij van zulke renners: Pogacar brengt frisheid en is een geweldig product om als wielerliefhebber naar te kijken." 

   

  "Hij gaat heel vroeg op het seizoen zijn sponsors plezieren met verplichte winst in de UAE Tour, koerst en wint in Tirreno-Adriatico met open vizier en komt dan naar Luik om de hele boel te verslaan."

   

  "Je kijkt dan terug naar wat hij al gewonnen heeft: ritten in de Vuelta, ritten in de Tour... die kerel heeft de Tour al gewonnen", blaast De Cauwer.


  "Dit is een supertalent. We spraken over de grote 3 van het voorjaar, maar deze man moet je er zeker ook bijrekenen. Van hem hebben we het laatste nog niet gezien."

  De resultaten van Tadej Pogacar in 2021
  1e in UAE Tour + 1 ritzege
  7e in Strade Bianche  
  1e in Tirreno-Adriatico + 1 ritzege
  3e in Ronde van het Baskenland +1 ritzege
  1e in Luik-Bastenaken-Luik  

  "Geen super Alaphilippe, maar zijn voorjaar is niet mislukt"

  In Luik klopte Pogacar met Alaphilippe iemand van de grote 3. De wereldkampioen greep opnieuw naast die zo begeerde zege in Luik.


  "Als Alaphilippe de Waalse Pijl niet zou gewonnen hebben, dan zou ik zeggen dat zijn voorjaar niet geslaagd was. Maar hij wint de Waalse Pijl en dan moet je zeggen: zijn voorjaar is geslaagd." 

  "We hebben geen super Alaphilippe gezien, maar je kunt niet zeggen dat zijn voorjaar mislukt was. Ik zou wel willen vragen hoe komt het dat hij op La Redoute en daarna een paar keer niet mee was. Ik had hem op de Roche-aux-Faucons niet meer verwacht, maar hij was op de afspraak. Dat vind ik sterk."

  "Wat Van Aert in de Tirreno gedaan heeft, is zo belangrijk"

  Bij dé figuren van het wielervoorjaar komt De Cauwer natuurlijk ook bij Wout van Aert uit.  "Jammer genoeg hebben we geen Parijs-Roubaix gekregen, want we moeten hier ook Mathieu van der Poel en Pidcock - die voor mij gezien zijn leeftijd dé verrassing is - bijnemen."


  "Maar bij Wout van Aert neem ik vooral de Tirreno erbij, met ook al die ereplaatsen die hij behaald heeft. Wat hij in Tirreno-Adriatico heeft gedaan, zonder ploeg, ik vind dat zo belangrijk. Dat geeft meer doorslag."

  "En Deceuninck-Quick Step was als ploeg de beste. Ze hebben niet de beste renner in hun gelederen, maar ze winnen wel grote koersen en dat is het belangrijkste. De manier waarop Asgreen Van der Poel versloeg in de Ronde van Vlaanderen, hoe hij daar de Paterberg overleeft en hij had al de E3 gewonnen."

  Lees ook: