Bayern denkt aan Leipzig-coach Julian Nagelsmann als opvolger Flick

  Nagelsmann, nog altijd maar 33, maakte de voorbije jaren furore in de Bundesliga als trainer van Hoffenheim en RB Leipzig.

  Bayern München is in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij Julian Nagelsmann. Nagelsmann, die nog onder contract staat bij RB Leipzig, moet de gedroomde opvolger van Hansi Flick worden, zo vernam het Duitse nieuwsagentschap DPA vandaag.

  Bayern is sinds vorige week op zoek naar een nieuwe coach nadat Hansi Flick had aangegeven na dit seizoen te willen vertrekken bij de Rekordmeister. Flick lag in conflict met sportief directeur Hasan Salihamidzic en zou azen op de positie van Duits bondscoach na het komende EK.

   

  In die zoektocht is Bayern nu uitgekomen bij Julian Nagelsmann. De 33-jarige Duitser staat nog tot 2023 onder contract bij RB Leipzig, maar zou voor een recordsom van 30 miljoen euro de overstap naar Bayern mogen maken. Beide clubs bevestigen dat nieuws nog niet.

   

  CEO Karl-Heinz Rummenigge hoopt deze week met een gesprek duidelijkheid te verschaffen. "Als we Hansi's wens willen inwilligen, moeten alle partijen tot een oplossing komen waarmee Bayern tevreden is", zo vertelde hij eerder al. 

   

  Als Flick daadwerkelijk mag vertrekken bij Bayern, is de amper 33-jarige Nagelsmann als 'coming man' bij de Bundesliga-trainers de gedoodverfde opvolger.