Ga naar de inhoud

Yves De Winter zegt professioneel voetbal vaarwel: "Tijd voor wat anders"

De Winter zat sinds juli vorig jaar zonder club.

Yves De Winter zet zijn zoektocht naar een nieuwe profclub stop. Dat maakte hij zelf bekend in een bericht op Facebook. De 33-jarige doelman zag vorige zomer zijn contract bij Antwerp niet verlengd worden en zet nu dus een punt achter zijn professionele carrière.

De 33-jarige Yves De Winter was doorheen zijn carrière actief bij Westerlo, STVV, Roeselare en Antwerp. In Nederland verdedigde hij de kleuren van De Graafschap, AZ en Roda JC. 

 

"Na 15 jaar profvoetbal is het tijd voor wat anders", zegt De Winter. "Vanaf september zal ik bij een consultancybedrijf aan de slag gaan met dezelfde passie waarmee ik elke dag op het veld stond. Hun motto, “uw rechterhand”, past ook perfect bij me, al zal het nu een hand zonder handschoen worden."

 

"De mooie herinneringen en hoogtepunten, zoals de Olympische Spelen, selecties voor de nationale ploeg, bekerfinales met KVC Westerlo en AZ, 3 verkiezingen voor speler van het jaar, de rush om voor duizenden supporters te spelen en dan vergeet ik er vast nog enkele, zullen me voor altijd bij blijven."

 

De Winter zegt wel nog niet meteen het voetbal vaarwel. "Als Covid het toelaat en er een leuke club met ambitie komt, hoop ik deze job te combineren met het voetballen op lager niveau, want na een seizoen zonder club te zitten, besef je wel hoe hard je het voetbal nog mist."