Paars-witte rook over kapitaalsverhoging bij Anderlecht

  Marc Coucke

  Het is lang onzeker geweest, maar de kogel is door de kerk. De Raad van Bestuur van RSCA heeft vanavond unaniem de kapitaalsverhoging goedgekeurd, die de club moet toelaten om opnieuw financieel gezond te worden.

  "Hoofdaandeelhouder Marc Coucke gaat een groot deel van zijn schulden omzetten en daarnaast komt er 25 miljoen vers kapitaal. De kapitaalsverhoging zal bevestigd worden op de Algemene Vergadering van 29 juni", schrijft Anderlecht op zijn website. 

   

  "De huidige aandeelhouders sluiten niet uit dat er bij deze operatie ook nieuw kapitaal wordt aangetrokken. De kapitaalsverhoging moet het management van RSCA toelaten om de weg terug naar de top voort te zetten. De Raad van Bestuur steunt unaniem het businessplan dat vanavond door het management werd voorgelegd."

   

  Het behalen van de Champions play-off afgelopen weekend gaf mogelijk de doorslag voor de kleine aandeelhouders Michael Verschueren, Etienne Davignon, Johan Beerlandt en de dochters Vanden Stock. Het lijkt een signaal dat Anderlecht onder leiding van het trio Vandenhaute-Verbeke-Kompany op de goede weg is.

  Anderlecht voert kapitaalsverhoging door