"Geen verkeerd geplaatste fotofinish nodig": Pidcock kijkt met prikje vooruit naar Waalse Pijl, maar bedenkt zich snel

  De millimetersprint tussen Tom Pidcock en Wout van Aert blijft de gemoederen beroeren.

  De Amstel Gold Race borrelt duidelijk nog na bij Tom Pidcock. In een Instagram-post richting Waalse Pijl kwam het toptalent nog eens terug op de fotofinish met Wout van Aert. Al bedacht de Brit zich snel.

  "Volle gas naar de Waalse Pijl morgen. Zodat er geen verkeerd geplaatste fotofinish nodig is." Even snel als het er stond, was de Instagram-post alweer aangepast. Maar een alerte Twitter-gebruiker had het prikje van Tom Pidcock al vastgelegd met een screenshot. 

  Gisteren al trok Pidcock de fotofinish van de Amstel Gold Race in twijfel. Toen reageerde hij op een Twitter-account dat opmerkte dat de fotofinish-camera te ver van de streep stond opgesteld. "De foto van gisteren (zondag, red.) heeft meer vragen naar boven gebracht dan antwoorden. Dat is niet correct. Finishfoto's zouden 100% accuraat moeten zijn in de toekomst." Ook toen verwijderde Pidcock snel zijn tweet. Maar overbodig om te zeggen dat het toptalent morgen gemotiveerd aan de start van de Waalse Pijl zal staan.

  Hieronder de 'aangepaste' Instagram-post van Pidcock

  Lees ook: