Tottenham neemt afscheid van José Mourinho, die filmpje deelt: "Geen privacy"

  José Mourinho verloor voor het eerst 10 keer in een competitieseizoen als coach. Hij was er sinds november 2019 coach.

  Tottenham wacht niet tot het einde van de competitie om de samenwerking met José Mourinho te stoppen. Na 10 competitienederlagen en de 2-2 vorig weekend tegen Everton krijgt de Portugees zijn C4. Tottenham staat pas 7e in de Premier League en dreigt de Europese tickets te missen. Er zijn nog 6 speeldagen in Engeland.

  Mourinho was 17 maanden in dienst bij de club van Alderweireld en co, in november 2019 kwam hij Mauricio Pochettino vervangen, die net de finale van de Champions League had verloren.

   

  Mourinho loodste Tottenham vorig seizoen naar de 6e plaats, momenteel zijn ze 7e. Na een 2 op 9 in de voorbije 3 competitiematchen kregen de kansen op een Europees ticket van de ambitieuze club die meestapt in het "Super League"-verhaal een knauw. Tottenham staat op 5 punten van nummer 4 West Ham, dat de laatste CL-plaats bezet.

   

  In maart ging de Londense club roemloos uit de Europa League na een blamerende 3-0 bij Dinamo Zagreb in de 1/8e finales. Komende zondag is er nog de finale van de League Cup tegen Manchester City, maar die mag Mourinho niet meer leiden.

   

  De cijfers spreken voor zich. Nooit eerder in zijn trainerscarrière verloor de 58-jarige ex-coach van Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid en Manchester United 10 keer in een competitieseizoen. Alle competities beschouwd deed hij bij al die clubs nooit slechter dan nu bij Tottenham.

   

  En ook de kwaliteit van het spel liet meer dan te wensen over. Zo avontuurlijk het spel van Pochettino, zo berekend was het resultaatvoetbal van Mourinho. 

  Ex-speler Ryan Mason (29) neemt voorlopig over

  Met Mourinho moet ook zijn trainersstaf Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin en Giovanni Cerra plaats ruimen. Ryan Mason neemt voorlopig trainingen over bij Spurs. De ex-speler van Tottenham is amper 29 jaar, hij moest enkele jaren geleden stoppen met voetballen na een zware botsing en operatie aan zijn hoofd.

  De 58-jarige Mourinho had nog een contract in Londen tot medio 2023. De Portugees was de voorbije 2 decennia een van de meest succesvolle coaches in Europa. Hij coachte achtereenvolgens FC Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2007), Inter Milaan (2008-2010), Real Madrid (2010-2013), opnieuw Chelsea (2013-2015) en Manchester United (2016-2018).

   

  Mourinho hielp in het verleden Porto (2004) en Inter Milaan (2010) aan de eindzege in de Champions League, werd 3 keer Engels kampioen met Chelsea (2005, 2006 en 2015), 2 keer Italiaans kampioen met Inter (2009 en 2010) en 1 keer Spaans kampioen met Real Madrid (2012).

   

  In zijn eerste seizoen met Manchester United veroverde Mourinho nog de Europa League (2017), maar het jaar daarop werd hij buiten de deur gezet.

  Zo reageert de Portugees op de media-aandacht na zijn ontslag: "Ze gunnen me geen privacy"

  VIDEO: Mourinho ontslagen bij Tottenham

  Tweets over zijn ontslag: