Maaseik-kapitein Jelte Maan zet punt achter carrière: "Doodjammer zo zonder fans"

  Jelte Maan verloor deze week nog de titel aan Roeselare. Hij zet op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière.

  Maaseik-speler Jelte Maan houdt het voor bekeken. De 35-jarige Nederlander speelde 13 seizoenen voor Maaseik en kwam in liefst 562 wedstrijden in actie. 

  Maaseik verloor afgelopen week nog het titelgevecht tegen eeuwige rivaal Roeselare. Op de vraag of hij zijn laatste wedstrijd gespeeld had voor Maaseik, wou Jelte Maan toen geen antwoord geven. Dat doet Maan nu wel. De Nederlander zet op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière.

   

  Maan speelde liefst 13 seizoenen voor Maaseik. Daarvoor kwam hij uit voor het Nederlandse Sliedrecht Sport, AA Drink / Capelle en Piet Zoomers Apeldoorn. 

   

  Hij werd met Maaseik 5 keer kampioen, won 4 bekers en 5 supercups en pakte in 2010 Brons in de CEV Cup. Daarnaast kwam de Nederlander ook 200 keer uit voor de Nederlandse nationale ploeg.

   

  De Speler van het Jaar van 2012 gaat zich nu focussen op de zakenwereld.

  "Niet ongemerkt in de coulissen laten verdwijnen"

  "Doodjammer dat zo'n geweldige carrière nu zo onverwacht eindigt met 3 nederlagen op een rij, zonder laatste prijs, zonder supporters, zonder publieke huldiging", laat Maaseik weten op hun website.

   

  "Hoezeer Jelte Maan ook kickte op adrenaline en sfeer op de tribune: afscheid nam hij liever stilletjes in de luwte, in beperkte kring."


  "Maar als club mogen en zullen we hem in geen geval zomaar ongemerkt in de coulissen laten verdwijnen, let maar eens op! 13 jaar als rots in de branding: alleen al daarom kan een plekje in ons dreamteam aller tijden hem sowieso niet ontsnappen."

  Bekijk de reportage in Sportweekend over de clash tussen Maaseik en Roeselare

  Lees ook: