Roeselare is voor de 12e keer landskampioen in het volleybal

Maaseik - Roeselare (match 4 play-offs)

Maaseik 
Roeselare 
23
1
25
23
2
25
19
3
25
0
einde
3

Maaseik heeft zijn titel in het volleybal moeten afgeven aan aartsrivaal Roeselare. Roeselare zette het na een mislukte eerste match met veel verve recht in de titelplay-offs. In de slotmatch onderstreepte het zijn meesterschap door met 0-3 te winnen in Limburg.

Roeselare begon aan de titelplay-offs met een uitschuiver in eigen huis (1-3), maar daarna won het maar liefst 9 sets op een rij op weg naar de 12e titel uit de clubgeschiedenis.

 

Bij Maaseik gaven ze nochtans niet op. Ze probeerden het eventuele verschil in talent of automatismen te compenseren met veel vechtlust. Dat lukte behoorlijk, alleen had de thuisploeg pech dat hoofdaanvaller Jolan Cox een offday had.

 

Een groot contrast met Hendrik Tuerlinckx, die duidelijk gebrand was om zijn rijke carrière bij Roeselare af te sluiten met een knalprestatie. In de eerste twee sets was het verschil nog erg klein (telkens 23-25), maar in de slotset sijpelde de wilskracht beetje bij beetje weg uit het spel van Maaseik.

Bekijk de ontknoping en de vreugde na de match

Tuerlinckx: "Ik hield het niet meer droog"

 • Hendrik Tuerlinckx (speelde laatste match voor Roeselare): "Ik heb het even lastig. De voorbije weken had ik de emoties opgekropt, omdat ik niet wou laten meespelen in mijn hoofd. Maar toen ik voelde dat het ging lukken, hield ik het niet meer droog. Hard kunnen we deze titel wel niet vieren. De komende dagen zullen we nog een paar keer bij elkaar komen, maar normaal gezien hadden we nu naar Schiervelde gereden, waar we met al onze supporters hadden kunnen vieren. Het voordeel is wel dat ik nu op een meer persoonlijke manier afscheid kan nemen van de mensen waar ik de voorbije jaren nauw mee heb samengewerkt."
 
 • Steven Vanmedegael (coach Roeselare): "Ik ben zot content. Het is heel leuk om op jonge leeftijd de titel al te kunnen vieren. 2 jaar geleden was het ook al een zware strijd, maar haalden we het net niet. Nu hebben we een heel goeie reeks neergezet. Het is ongelooflijk dat we die laatste 3 matchen 9-0 winnen in sets. De beelden van de 1-3-nederlaag heb ik wel zo'n 12 keer bekeken. We hebben daarna tactisch wat aangepast, maar we moesten vooral dapper zijn. Tegen een ploeg die fysiek sterker is, moeten we slim zijn. En we hadden ook wat geluk, dat moeten we ook toegeven."

Banks: "Verschil was klein, maar Roeselare was beter"

 • Jelte Maan (Maaseik): "Proficiat aan Roeselare. Dat zeg ik niet graag, maar het was wel verdiend. Ze waren het hele seizoen sterker en hebben zich enorm goed herpakt na de klap van de eerste match. Zij wisten ons sindsdien onder druk te zetten en wij gaven ook wel iets te veel punten weg. Of ik ook afscheid neem? Daar ga ik nu niet op antwoorden. Ik heb naar deze finale toegeleefd. Ik zal hier later wel over communiceren."
 
 • Joel Banks (coach Maaseik): "9 sets op een rij winnen, terwijl wij alles uit de kast haalden, dan moet je zeggen dat Roeselare beter was. Ook al was het verschil bij momenten klein. We hebben een paar keer niet goed afgewerkt. Dat zijn kansen die je moet pakken en dat betaalden we cash. Ik ben trots op mijn ploeg, maar we kwamen net iets tekort."
Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Maaseik - Roeselare, match 4

 1. 22 uur . Roeselare maakt het af in de 3e set (25-15) en is opnieuw landskampioen.

  Roeselare maakt het af in de 3e set (25-15) en is opnieuw landskampioen

 2. 21 uur 54. Roeselare kampioen! Maan slaat bij matchpunt voor Roeselare de bal out. De vreugde bij Roeselare wordt nog even getemperd door een challenge, maar daarna kan het feestje losbarsten. .
 3. 21 uur 51. Roeselare bouwt zijn voorsprong nog een beetje uit: 22-18. Dit mag niet meer misgaan. De vechtlust lijkt ook wat weg bij Maaseik. .
 4. 21 uur 48. Roeselare heeft Maaseik op 3 punten gezet. Maaseik zal uit een heel bijzonder vaatje moeten tappen om dit allemaal nog om te keren. .
 5. 21 uur 45. Tuerlinckx scoort ze nu allemaal! Marc Willems.
 6. 21 uur 39. Heeft Roeselare zich te snel rijk gerekend? Een paar kleine foutjes en slordigheden later staat Maaseik plots op een 9-8-voorsprong. .
 7. 21 uur 35. Set 2 gaat naar Roeselare met dezelfde cijfers: 25-23.

  Set 2 gaat naar Roeselare met dezelfde cijfers: 25-23

 8. 21 uur 34. Is de veer dan toch gebroken bij Maaseik? Roeselare zet de Limburgers vroeg in de 3e set voor het blok: 1-4. .
 9. 21 uur 30. We hebben met Roeselare ooit de champagne in de kleedkamer klaargezet toen we 2-0 voorstonden tegen Maaseik. Uiteindelijk hebben we die met de staart tussen de benen weer moeten inladen. Dominique Baeyens met een waarschuwing.
 10. 21 uur 29. Roeselare op 1 set van de titel. Net als in de eerste set moet Maaseik het onderspit delven met 23-25. Deze keer is het Pieter Verhees die het afmaakt. .
 11. 21 uur 26. We stevenen af op een spannende slotfase van de tweede set, waar Roeselare met 22-23 wel in poleposition zit. .
 12. 21 uur 14. Maaseik probeert met enthousiasme en vechtlust Roeselare bij te benen, maar het heeft pech dat Cox schijnbaar een offday heeft. Zo kan Roeselare toch weer weglopen. .
 13. 21 uur 07. Nog geen grote afscheiding in het begin van de tweede set. Cox, de hoofdaanvaller van Maaseik, wordt na een moeilijke eerste set stilletjes weer in de match gebracht. .
 14. 21 uur 05. Doe eens normaal? Ze fluiten tegen de geest van het spel. Dominique Baeyens is niet tevreden over de spelleiding.
 15. 21 uur 05. Roeselare pakt de eerste set tegen Maaseik: 25-23.

  Roeselare pakt de eerste set tegen Maaseik: 25-23

 16. 20 uur 59. Eerste set voor Roeselare. Roeselare is weer een set dichter bij de titel. De aanval van Verhanneman kan nog afgeremd worden, maar niet meer verwerkt: 23-25. .
 17. 20 uur 55. Maaseik geeft niet af, maar Roeselare ruikt de eerste set al: 21-23. .
 18. 20 uur 48. Jelte Maan gaat op het randje bij het vieren van het punt. Dominique Baeyens.
 19. 20 uur 47. Spanningen lopen hoog op. Maaseik werd eerst al benadeeld door een dubieuze call en ook nu zien de refs het anders dan iedereen in het rood. "Jelte Maan staat nu bijna óp de stoel van de scheidsrechter", zie Marc Willems. Maar het protest haalt niets uit: geel voor Maan en een punt voor Roeselare. .