Nicky Degrendele: "Ik laat klein beetje hoop op Tokio niet groeien"

  Nicky Degrendele: "Ik voel me weer beter in mijn vel."

  Nicky Degrendele reed in Gent eindelijk weer een keirin na een mentaal moeilijke periode na de niet-kwalificatie voor Tokio. "Ik voel me weer beter in mijn vel", zegt Degrendele, die niet te veel meer wil hopen op Tokio.

  In haar eerste wedstrijd in meer dan een jaar eindigde Nicky Degrendele op de International Track Meeting in Gent op de tweede plaats. "Of ik nu terug ben? Daarvoor is het nog een beetje vroeg. Dit was gewoon een stapje zetten en groeien. Maar ik ben wel tevreden."

   

  Degrendele slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat was een grote klap, maar nu gaat het mentaal weer beter. "Ik voel me wel weer beter in mijn vel. Het heeft lang geduurd en het is even heel moeilijk geweest."

   

  "Ik heb heel veel steun gekregen van mijn nieuwe trainer, waarmee ik nu een jaar werk. Als het niet voor hem, mijn nieuwe vriend, mijn familie en vele anderen was geweest... zonder hen weet ik niet waar ik nu zou gestaan hebben."

  Er is een klein beetje hoop, maar ik ga die niet laten groeien. Want als je hoopt en het valt in het water, dan zit je twee keer zo diep.

  Als er rensters of landen afzeggen voor de Olympische Spelen, dan bestaat de kans nog dat Degrendele wordt opgevist voor Tokio. "Er is een klein beetje hoop, maar ik ga die niet laten groeien."


  "Want als je hoopt en het valt in het water, dan zit je twee keer zo diep. Hoe groot is die kans ook? Ik ga nu toewerken naar het EK en als de Spelen er dan toevallig bijkomen, dan zal ik in vorm zijn. Het EK is in juni, dus als Tokio er dan inzit, dan trainen we voort."

  Bekijk de finale van de keirin met Nicky Degrendele