Misnoegde supporters van Charleroi bezetten veld op Mambourg

  De fans van Charleroi bezetten even het veld in Charleroi.

  Geen plek in de Europe Play-offs, geen overwinning meer sinds eind januari en een magere 5 op 30. Met deze dramatische cijfers zijn de supporters van Charleroi vandaag gaan aankloppen bij het bestuur. Ze bezetten het veld voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd tegen Eupen.

  Charleroi begon ijzersterk aan de competitie met 18 op 18, maar lang kon het de schijn van titelkandidaat niet volhouden. Er volgde nog voor nieuwjaar een stevige inzinking.

  Na een dramatische reeks van 1 op 18 kon het eind januari nog eens proeven van de overwinning tegen Kortrijk, maar nadien volgde opnieuw een ontnuchterende 5 op 30. Charleroi greep zo zelfs nog naast een plek in de Europe Play-offs.

   

  Het bestuur nodigde woensdag al vertegenwoordigers van alle officiële supportersclubs uit om de gemoederen te bedaren. "Die bijeenkomst was openhartig, levendig en constructief", klonk het bij de club. 

   

  "De supporters konden hun grieven uiten over een seizoen, dat unaniem werd beoordeeld als de grootste sportieve mislukking sinds de terugkeer naar de hoogste klasse."

   

  Maar die ontmoeting kon de plannen van enkele heethoofden niet in de kiem smoren. Ondanks een oproep van Charleroi om niet naar het stadion te komen, troepten enkele honderden supporters voor de match tegen Eupen samen in het Stade du Pays om hun beklag te doen. 

   

  Door de heisa werd de wedstrijd tussen Charleroi en Eupen een halfuurtje verlaat van 18.30 uur naar 19 uur.

  Bayat: "Ik ben in dialoog gegaan en ze zijn kalm vertrokken"

  Na tussenkomst van Mehdi Bayat, de sterke man bij Charleroi, keerde de rust terug. "Je moet de teleurstelling begrijpen", verklaarde Bayat nadien aan Eleven Sports. 

   

  "We beleven een moeilijke periode, waar onze levens overhoop worden gegooid en dat veroorzaakt frustraties. Je moet deze situatie kunnen begrijpen en klaar zijn om in dialoog te gaan."

   

  "Dat heb ik gedaan en de fans zijn kalm vertrokken, want in hun binnenste zijn het goede mensen. Ze hebben het vandaag gewoon wat lastig en het feit dat ze niet naar het stadion mogen komen, hun rol van twaalfde man niet kunnen vervullen, is hiervoor een verklaring."

  Lees ook: