Charleroi zal boze fans niet kunnen sussen met nederlaag tegen Eupen

  1. 45+1' - Own goal - Cédric Kipré (1 - 3)
  2. 33' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 32' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (1 - 2)
  4. 28' - Doelpunt - Smail Prevljak (0 - 2)
  5. 20' - Doelpunt - Smail Prevljak (0 - 1)
  6. 20' - Gemiste strafschop - Smail Prevljak
  7. 19' - Geel - Cédric Kipré
  8. 7' - Verv. Jordan Botaka door Ali Gholizadeh
  1. 87' - Verv. Guillaume Gillet door Reda Akbib
  2. 83' - Verv. Aleksandar Boljevic door Andreas Beck
  3. 83' - Verv. Konan N'Dri door Amara Baby
  4. 81' - Doelpunt strafschop - Marco Ilaimaharitra (2 - 3)
  5. 76' - Verv. Knowledge Musona door Jonathan Heris
  6. 76' - Verv. Massimo Bruno door Kaveh Rezaei
  7. 76' - Verv. Amine Benchaib door Anthony Descotte
  8. 56' - Verv. Stef Peeters door Jens Cools
  9. 56' - Verv. Smail Prevljak door Julien Ngoy
  10. 46' - Geel - Lukasz Teodorczyk

  Charleroi heeft de reguliere competitie met een derde nederlaag op een rij beëindigd. In Charleroi was Eupen met 2-3 te sterk en zo eindigt Eupen nog boven Charleroi op de 12e plaats. Voor beide teams is het seizoen afgelopen.

  Charleroi-Eupen in een notendop:

  • Man(nen) van de match: Zowel doelman Himmelmann als pocketspits Prevljak blonken uit bij Eupen. De ene pakte de ballen, de andere scoorde (3x zelfs).
  • Sleutelmoment: Het eerste doelpunt van Prevljak ontketende de Bosnische spits. Hij speelde na zijn strafschopdoelpunt vrank en vrij, en bekroonde zijn wedstrijd met een hattrick.
  • Opvallend: Het moment dat het meest in het oog sprong was niet op, maar naast het veld. De Charleroi-supporters bezetten voor de wedstrijd het veld uit ongenoegen over het seizoen.

  Begin de goals uit Charleroi – Eupen (2-3)

  Prevljak trekt Eupen met hattrick over de streep

  Zowel Eupen als Charleroi had niets te verliezen en beide teams gooiden meteen al hun troeven op tafel. Eupen trok resoluut de kaart van de counter en nam dankzij goaltjesdief Prevljak zo de bovenhand. De Bosnische spits was voor de rust al goed voor een hattrick.

   

  Charleroi haalde voor de rust ook nog een slag binnen via invaller Gholizadeh. Beide ploegen leken de eerste helft de evenknie van elkaar, maar enkel Eupen kon het vizier ook scherpstellen. 

   

  In de tweede helft zagen we een bedrijvig Charleroi, maar de thuisploeg bleef onmondig voor de goal. Vooral interim-doelman Himmelmann legde de spitsen van Charleroi meermaals het zwijgen op.

   

  Charleroi had 10 minuten voor het einde een strafschop nodig om de aansluitingstreffer te maken. De Zebra's probeerden dan nog, maar het ontbrak de thuisploeg opnieuw aan torinstinct in de zone van de waarheid.

   

  De Zebra's konden na een tumultueuze dag (zie het artike hieronder) niet op hun strepen staan. Eupen mag op zijn beurt vooral doelman Himmelmann en pocketspits Prevljak bedanken voor de overwinning.

  Smail Prevljak (links) sluit zijn seizoen af in stijl, met een hattrick.

  Fase per fase

  1. tweede helft, 20 uur 51. Einde: 2-3! Charleroi verliest na een tumultueuze match de laatste wedstrijd van het seizoen. Eupen mag Prevljak en Himmelmann bedanken voor de overwinning. .
  2. +2 minuten. Charleroi krijgt nog een bonus van 2 minuten om een laatste doelpunt uit de brand te slepen. . tweede helft, 20 uur 49.
  3. tweede helft, 20 uur 45. Charleroi stuurt de luchtmacht naar voor. Ilaimaharitra mag de bal nog eens droppen in de box.  .
  4. tweede helft, 20 uur 43. Charleroi monopoliseert nu de bal. Mogen ze nog eens langs start passeren in de slotfase van de wedstrijd? Of gaan ze bankroet ten onder? .
  5. tweede helft, 20 uur 40. Drie verdedigers van Eupen gaan naar dezelfde bal. Er is niemand meer om Teodorczyk te dekken. De spits krijgt de bal dan ook voor zijn voeten. Staat zijn vizier nu wel op scherp? Neen, hij jaagt de bal opnieuw over de goal. .
  6. tweede helft, 20 uur 38. Doelpunt Charleroi: 2-3! Ilaimaharitra zet de strafschop koelbloedig om. Hij trapt de bal hard de hoek in voorbij Himmelmann: 2-3. .
  7. tweede helft, 20 uur 38. Penalty! Het was binnen de rechthoek. Ilaimaharitra legt de bal op de stip. .
  8. tweede helft, 20 uur 36. Gillet gaat neer. Is het binnen of buiten de 16-meter? Wat zegt de VAR? .
  9. tweede helft, 20 uur 32. Himmelmann naar de winkelhaak. Na een flipperkast moment voor de goal van Eupen haalt Ilaimaharitra furieus uit van buiten de grote rechthoek. De bal zoeft richting de winkelhaak, maar zelfs op die bal heeft Himmelmann een antwoord. .
  10. tweede helft, 20 uur 30. De invallersdoelman van Eupen laat een goede indruk na. Na enkele uitstekende parades, voetbalt Himmelmann nu ook goed mee. Hij wordt onder druk gezet, maar verstuurt een knap balletje over zijn belagers heen in de voeten van een ploegmakker. .
  11. tweede helft, 20 uur 28. Teodorczyk morst met zijn kansen. Teodorczyk duikt opeens helemaal alleen voor Himmelmann op. De spits van Charleroi blijft opnieuw niet koelbloedig genoeg. Dit hebben we hem - in een paars truitje - al beter zien doen ... .
  12. tweede helft, 20 uur 25. Het trio Benchaib/Gholizadeh/Bruno legt een vinnige aanval op de mat. Ze combineren en flitsen richting de kooi van Eupen. Ze betrekken Teodorczyk in hun onderonsje, maar die trapt de bal driest op de handen van Himmelmann. .
  13. tweede helft, 20 uur 21. Omhaal Benchaib. Fall zoekt Benchaib in de box. De bal komt achter de middenvelder terecht, maar dat is geen probleem voor hem. Hij haalt uit met een spectaculaire omhaal. Zijn bal mist richting, maar de poging was fraai. .
  14. tweede helft, 20 uur 18. Airbus Himmelmann. Himmelmann zweeft even door het beeld. De doelman van Eupen is bezig aan een puike wedstrijd en ook met de voorzet van Bruno weet hij raad. Met een spectaculaire duik bokst hij de bal hard en ver weg. .
  15. tweede helft, 20 uur 16. Agbadou is een rots in de branding bij Eupen. Bruno lijkt vrij te kunnen besluiten, maar de verdediger van Charleroi gooit zijn lijf en leden voor de bal. .
  16. tweede helft, 20 uur 13. Benchaid wil ook zijn graantje meepikken in de laatste match van het seizoen. Hij haalt verschroeiend uit, maar zijn harde bal mist richting en glijdt voorbij de kooi van Himmelmann. .
  17. tweede helft, 20 uur 11. Gholizadeh 2.0 is minder succesvol. Gholizadeh ontpopt zich even tot een volleerd mimespeler. Hij doet exact hetzelfde als bij zijn doelpunt in de 1e helft. Hij kijkt, mikt en krult de bal naar de verste hoek. Himmelmann laat zich geen 2 keer verrassen en plukt de bal nu wel uit de lucht. .
  18. tweede helft, 20 uur 10. Musona en Peeters combineren door de linies van Charleroi heen, maar het paswerk mist nog een sluitstuk. .
  19. tweede helft, 20 uur 09. Eupen trekt opnieuw de kaart van de counter. Musona zet de lijnen uit en doet Charleroi toch keer op keer bibberen in de omschakeling. .
  20. tweede helft, 20 uur 06. Ook Himmelmann bij de pinken. Dessoleil opent goed op Kayembe. De balvaardige back van Charleroi glipt voorbij zijn mannetje en lobt de bal de box in. Himmelmann kan met een ultieme reflex het listig balletje wegwerken. .