Barça-voorzitter: "Ik ben ervan overtuigd dat Messi wil blijven"

  Scoort Lionel Messi ook volgend seizoen nog goals voor Barcelona?

  Het contract van Lionel Messi bij Barcelona loopt eind dit seizoen af, maar volgens kersvers voorzitter Joan Laporta kunnen er nog wat pagina's worden aangeniet. "Ik zal alles doen om Messi te doen blijven", zegt hij.

  Met nog één jaar op zijn contract drong Lionel Messi vorig jaar plots aan op een vertrek bij Barcelona. Het clubicoon wou na 16 jaar andere oorden opzoeken, maar na een lang welles-nietesspelletje bleef hij in Catalonië.

   

  Een vertrek deze zomer leek onafwendbaar. Photoshoppers gaven al wat voorproefjes van hoe Messi eruit zou zien in het shirt van PSG of Manchester City - twee kanshebbers om de Argentijn binnen te hengelen.

   

  Maar volgens Joan Laporta, sinds maart opnieuw voorzitter van Barcelona, is er nog een kans dat de 33-jarige stervoetballer in Camp Nou blijft. "Ik zal alles doen wat binnen de mogelijkheden van de club ligt om hem te doen te blijven", zei hij bij tv-zender Mediaset.

   

  Laporta heeft een goede band met de zesvoudige winnaar van de Ballon d'Or. . "We boeken gestaag progressie. Messi is een buitengewoon persoon en ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven bij Barcelona."

   

  Messi was dit seizoen goed voor 23 goals en 8 assists in 28 competitieduels.