Uw gids voor de slotdag: de scenario's voor de play-offs en wie zakt?

  Hoogspanning in de Jupiler Pro League: wie houdt vandaag het hoofd koel?

  Klingeling, laatste ronde! Vandaag staan de laatste matchen van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League op het programma. Wanneer speelt Anderlecht de Champions' play-offs? Wat moeten AA Gent en Standard doen om een wel heel vroege vakantie te ontlopen? En hoe zit het met de degradatiestrijd? Wij lijsten de scenario's voor u op.

  Alle wedstrijden zijn vandaag te volgen op onze website en in onze app en op Radio 1.

  Champions' play-offs: Anderlecht of KV Oostende

  Twee ploegen voor één plaatsje: wie voegt zich als laatste bij Club Brugge, Racing Genk en Antwerp in de Champions' play-offs? 

   

  Anderlecht heeft na een rollercoasterseizoen de beste papieren: een gelijkspel in Sint-Truiden volstaat om zich bij de ‘Final Four’ te scharen.

   

  Óf als KV Oostende vandaag niet voorbij Cercle Brugge geraakt. De kustboys maken wel nog een waterkans om hun seizoen van de wederopstanding af te sluiten met een megastunt. Als Anderlecht verliest bij STVV én ze zelf winnen tegen Cercle staan ze in de Champions' play-offs.

  De duels voor de Champions' play-offs:
  - STVV - Anderlecht
  - KV Oostende - Cercle Brugge

  Europe play-offs: met 6 voor 3 plekken

  De troostprijs voor Anderlecht of Oostende: de Europe play-offs. Voor de resterende drie plekjes gaat het zowaar nog tussen zes clubs. De slotspeeldag belooft op dat vlak razendspannend te worden.

   

  Beerschot en Standard tellen beiden 47 punten. De winnaar van de onderlinge confrontatie is zeker van de Europe play-offs. Ook voor de winnaar van het duel Zulte Waregem - AA Gent (beiden 46 punten) geldt die beloning. 

   

  En bij een gelijkspel in één van die duels? Dan wordt het wellicht rekenen. Want ook KV Mechelen (45 punten, naar Kortrijk) en OH Leuven (45 punten, thuis tegen Waasland-Beveren) zijn nog in de running voor een plek in de top 8.

  De duels om de Europe play-offs:

  - KV Kortrijk - KV Mechelen
  - OH Leuven - Waasland-Beveren
  - Standard - Beerschot
  - Zulte Waregem - AA Gent