Famenne Ardenne Classic moet weer wijken: "Vorig jaar LBL, nu Parijs-Roubaix"

  Dimitri Claeys (archief) is de laatste naam op de erelijst.

  De Famenne Ardenne Classic zal ook in 2021 niet plaatsvinden. De nieuwe datum van Parijs-Roubaix strooit roet in het eten want ook de Famenne Ardenne Classic zou op 3 oktober georganiseerd worden. "De geschiedenis herhaalt zich. In 2020 moesten we ook al plaats ruimen voor Luik-Bastenaken-Luik."   

  Voor het tweede jaar op rij zal er geen Famenne Ardenne Classic gereden worden. "We ondervinden de directe concurrentie van het wielermonument Parijs-Roubaix", aldus de Waalse organisatie. Parijs-Roubaix werd vorig weekend uitgesteld en verplaatst naar 3 oktober. 

   

  "De geschiedenis herhaalt zich. In 2020 moesten we ook al plaats ruimen voor Luik-Bastenaken-Luik."     

   

  De organisatoren lieten weten dat Belgian Cycling en haar Waalse tegenhanger (FCWB) enkele nieuwe data hebben voorgesteld, maar "die bieden geen sportieve garanties of zekerheid op voldoende media-aandacht", zo klinkt het. "Bovendien maken de logistieke en mobiele beperkingen het erg moeilijk om de koers te herprogrammeren naar een doordeweekse dag."    

   

  "Het is een enorme teleurstelling. Onze koers zou zeven WorldTour-ploegen en tal van Pro Teams ontvangen. Het is nog moeilijker te accepteren omdat er geen enkel overleg met ons heeft plaatsgevonden."     

   

  Dimitri Claeys won in 2019 de laatste editie van de Famenne Ardenne Classic. De wedstrijd bestaat nog maar sinds 2017.

  Het is een enorme teleurstelling. Er is geen enkel overleg geweest.