Romain Sicard (33) moet stoppen met koersen door een hartaandoening

  Romain Sicard reed de voorbije 7 jaar bij Total Direct Energie.

  Op zijn 33e moet Romain Sicard een punt achter zijn profcarrière zetten. De Fransman van Total Direct Energie heeft een hartprobleem. "De laatste 2 maanden waren heel lang", zegt Sicard.

  Romain Sicard heeft dit seizoen nog geen wedstrijdkilometers verzameld. Nu is de reden bekend.

   

  "In het begin van het jaar kreeg ik te horen dat ik niet mocht beginnen aan het seizoen. Ik tastte toen nog in het duister over de reden", doet Sicard zijn verhaal.

   

  "De laatste 2 maanden waren heel lang. Dinsdag kreeg ik het slechte nieuws te horen, maar ik heb nu wel eindelijk duidelijkheid."

   

  Sicard kwam in 2010 met een aktetas vol adelbrieven over naar de profs. De Franse Bask had het jaar ervoor de beloftewereldtitel en de Ronde van de Toekomst op zijn naam geschreven.

   

  Bij de profs kwam Sicard (onder meer door blessureleed) nooit in de buurt van de grote verwachtingen. 

   

  In de Tour was zijn beste prestatie de 7e plaats in de etappe naar Plateau de Beille in 2015. Joaquim Rodriguez stak toen de ritzege op zak. In de Vuelta eindigde Sicard 13e en 15e in het eindklassement.

  Hartproblemen in het peloton

  Sicard is helaas niet de enige renner bij wie dit seizoen een hartprobleem aan het licht gekomen is. Zdenek Stybar miste vorig weekend de Ronde van Vlaanderen door een ingreep aan zijn hart. Ook Diego Ulissi en Elia Viviani stonden dit seizoen al aan de kant met een hartritmestoornis.