Kevin Durant blinkt uit bij rentree, Phoenix wint topper tegen Utah

  Kevin Durant speelde voor het eerst sinds 13 februari en was tegen New Orleans meteen goed voor 17 punten in 19 minuten.

  Kevin Durant heeft met de nodige luister zijn comeback gemaakt na een hamstringblessure. De 32-jarige miste 23 wedstrijden, maar zorgde tegen New Orleans met 17 punten in bijna 19 minuten dat hij stilaan weer de oude is. Brooklyn won met 139-111. In de topper in de Western Conference trok Phoenix aan het langste eind tegen Utah: 117-113. 

  Brooklyn is na gisteravond weer de beste ploeg in het oosten met een winstratio van 0.692. Toen Durant tegen de Pelicans met nog 7,5 minuut op de klok in het tweede kwart van de bank kwam, werd het spel van de Nets bijna perfect.

   

  Zo kwam Brooklyn tot zijn beste helft van het seizoen, Durant stuwde zijn maats naar een 2e kwart van 43 punten en een ruststand van 79-59. Durant maakte in totaal 17 punten in 19 minuten, naast 7 rebounds en 5 assists. 

   

  Durant speelde voor het eerst sinds 13 februari. "Ik verwachtte wel dat ik meteen zo zou spelen", reageerde de 11-voudige All Star. "Ik was niet van plan om rustig in de wedstrijd te komen."

   

   De beste schutter bij Brooklyn was Kyrie Irving met 24 punten, met 26 punten deed Eric Bledsoe beter, maar hij vloog eruit in het derde kwart.

   

  Zion Williamson maakte 16 punten na 4/12-shooting, waarmee zijn reeks van 25 matchen met minstens 20 punten en 50% shotpercentage ten einde kwam. Daarmee blijft hij op gelijke hoogte van het record van Shaquille O'Neal sinds de invoering van de "shot clock" in 1954-1955.

  Tweets over duel:

  Phoenix wint Western-topper van NBA-koploper Utah

  Phoenix bewees in de topper tegen Utah dat de race in het westen nog niet zomaar gelopen is. Met Utah en Phoenix stonden de beste 2 ploegen in de NBA tegenover elkaar. 

   

  De Suns konden rekenen op een sterke Devin Booker (35 ptn) en Chris Paul (29 ptn, 9 ass). Bij Utah waren de 41 punten en 8 rebounds van Donovan Mitchell niet genoeg. Mitchell zorgde met een 3-punter voor een verlenging (102-102), maar daarin leidde Utah nooit. De Suns wonnen uiteindelijk met 117-113, goed voor een 7e zege op een rij.

   

  Utah blijft de stand aanvoeren met 0.745, Phoenix is tweede met 0.720.

  Tweets over duel: