Otto Vergaerde uit koers na "vreselijke fout" Fjodorov: "Hij gaf me een slag"

  De zenuwen staan strak gespannen in de Ronde van Vlaanderen. Kemphanen Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix) en Jevgeni Fjodorov (Astana) deelden al vroeg in de koers kwakjes uit op kop van het peloton. Het tweetal werd prompt uit de koers gezet.

  Vergaerde en Fjodorov in de clinch, VAR sluit hen uit

  Met Otto Vergaerde verliest Alpecin-Fenix een belangrijke pion voor Mathieu van der Poel. Vergaerde kwam te impulsief verhaal halen bij Astana-renner Jevgeni Fjodorov, die voordien zelf ook iets gedaan zou hebben, al ontbreken daar de beelden van.

   

  Vergaerde deed dat met een ferme kwak richting de Kazach, die op zijn beurt BORA-Hansgrohe-renner Pöstlberger de pas afsneed. Vergaerde en Fjodorov werden door de VAR uit de wedstrijd gezet.

  Het incident met het tweetal:

  VAR zet Vergaerde en Fjodorov uit de koers:

  Roodhooft: "Als de scheidsrechter een rode kaart geeft, moet je van het plein"

  Ploegleider Christoph Roodhooft is niet te spreken over de actie van de Kazach. "Voorgaand aan het manoeuvre van Otto had Fjodorov zich vreselijk misdragen ten opzichte van Otto en Pöstlberger", klinkt het. 

   

  "Hij had duidelijk de intentie om de twee te doen vallen. Otto heeft dan gereageerd in beeld, maar goed. Ik vind het een te lichte beslissing. De fout lag bij Fjodorov. Otto reageerde in een impuls."

   

  "Het is een zware beslissing, maar als de scheidsrechter een rode kaart geeft, moet je van het plein. Desalniettemin is het een spijtige zaak voor ons."

  De reactie van Christoph Roodhooft:

  Vergaerde: "Fjodorov bracht me bijna ten val"

  Onze man op de motor Renaat Schotte ging ook verhaal halen bij Vergaerde zelf. 

   

  "De renner van Astana wou nog naar de vroege vlucht springen en ging er niet mee akkoord dat ik niet wou helpen. Logisch, want de vlucht was al weg", zei Vergaerde. 

   

  "Toen reageerde hij, kneep hij zijn remmen dicht en kwam ik bijna ten val. Ik duwde hem terug en daarna kwam hij naar mij en wou hij mij een slag geven."

   

  "Het is jammer om de ploeg zo in de steek te laten, maar ja... Ik heb gewoon gereageerd, weliswaar met mijn handen aan het stuur, maar de jury zal waarschijnlijk een voorbeeld willen stellen."

   

  Alpecin-Fenix verliest zo wel een belangrijke pion voor Mathieu van der Poel. Vergaerde: "Het is heel zuur, ik was aangewezen om op kop te rijden achter de vroege vlucht nu, dus ik weet niet hoe ze het zullen oplossen."

  De reactie van Otto Vergaerde:

  Astana: "We zagen enkel de beelden die iedereen op tv zag"

  Ook bij Astana zijn ze teleurgesteld. "We hebben dezelfde beelden gezien die iedereen op televisie heeft gezien", klinkt het bij Steve Bauer. "We zijn teleurgesteld met de diskwalificatie."

   

  "Omdat de wedstrijd nog aan de gang is, zullen we pas na de finish de kans krijgen om met hem te spreken en te begrijpen wat er precies is gebeurd. Nu richten we ons op de zes renners die nog in koers zijn."

  Lees ook: