Les Amis de Paris-Roubaix: "10 procent kans dat koers op 11 april doorgaat"

  Les Amis de Paris-Roubaix zijn nog volop in de weer met het heraanleggen van kasseistroken.

  Er is nog altijd geen beslissing gevallen over Parijs-Roubaix. "We blijven werken op de kasseistroken", zegt François Doulcier, de voorzitter van Les Amis de Paris-Roubaix. "Maar we hebben maar een sprankeltje hoop."

  "We werken momenteel aan de stenen van Pont Gibus"

  Normaal gezien zou begin deze week beslist worden of Parijs-Roubaix op 11 april kan doorgaan. Maar doordat in Frankrijlk strengere maatregelen op komst zijn, lijken de kansen op een Hel in april nog meer te krimpen.

   

  Les Amis de Paris-Roubaix, een groep mensen die de kasseistroken onderhouden, blijven zich de naad uit hun broek werken. 

   

  "Dat doen we eigenlijk een heel jaar lang. Momenteel zijn we bezig op de strook Pont Gibus. We hebben ook onze handen vol gehad in Mons-en-Pévèle", vertelt voorzitter François Doulcier.

   

  "Het is een kwestie van tijd tot de beslissing zal worden genomen. Ze kunnen niet wachten tot de laatste week voor Parijs-Roubaix."

   

  Zelf is de voorzitter van Les Amis de Paris-Roubaix pessimistisch. "ASO doet er alles aan om de koers op 11 april te laten doorgaan. Maar zelf heb ik maar een sprankeltje hoop, ik schat de kans op 10 procent."

  Het is een kwestie van tijd tot de beslissing zal worden genomen. Ze kunnen niet wachten tot de laatste week voor Parijs-Roubaix.

  François Doulcier, voorzitter van Les Amis de Paris-Roubaix.

  Er is een gerucht(je) dat Parijs-Roubaix zou kunnen plaatsvinden op een circuit met enkele kasseistroken. "Maar dat zou afbreuk doen aan de natuur van de koers."

   

  "De zwaarste kasseistroken zouden dan waarschijnlijk uit de boot vallen. Je kan Parijs-Roubaix dan nog moeilijk bestempelen als de koningin der klassiekers." (Lees voort onder de tweet)

  Les Amis de Paris-Roubaix in actie

  "Sport en cultuur worden stiefmoederlijk behandeld in Frankrijk"

  Volgens de voorzitter vormen het publiek en de ziekenhuizen niet het grote probleem.

   

  "Als we net als in België op een goede manier duidelijk maken dat fans niet welkom zijn langs het parcours, dan zullen er ook geen mensen komen."


  "En wat de ziekenhuizen betreft: het is niet zo dat er tijdens Parijs-Roubaix 50 renners worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Meestal gaat het om een tweetal renners per editie."


  "In België is koers religie. In Frankrijk betekent koers niet veel, het is gewoon een evenement. Sport en cultuur worden hier stiefmoederlijk behandeld. In Oudenaarde hebben jullie bijvoorbeeld het Centrum Ronde van Vlaanderen, in Frankrijk hebben we geen museum over Parijs-Roubaix."