Voetbal Vlaanderen publiceert speeldata 2021-2022: bal rolt weer op 4 september

  Voetbal Vlaanderen wil met de speeldata zijn clubs al ietwat perspectief geven om met de planning te kunnen starten.

  De nieuwe coronaregels maken voetballen nog altijd onmogelijk, maar Voetbal Vlaanderen heeft vandaag wel al zijn speeldata voor de competitie 2021-2022 bekendgemaakt. Op 4 en 5 september wil Voetbal Vlaanderen na 1,5 jaar coronavoetbal, of toch het gebrek eraan, de competitiebal weer laten rollen.

  Corona achtervolgt onze maatschappij al meer dan een jaar, ook het amateur- en jeugdvoetbal is daar het slachtoffer van. Sinds oktober liggen de competities stil, trainen kon/kan soms voor bepaalde leeftijdsgroepen, maar dan ook nog onder de restricties van de heersende coronamaatregelen.

   

  En ook nu moet Voetbal Vlaanderen een slag om de arm houden: "Het is onze intentie om de Voetbal Vlaanderen-competities 2021-2022 op zaterdag 4 september van start te laten gaan, van het jeugdvoetbal tot de 2e en 3e afdeling. Maar wel onder voorbehoud van de richtlijnen van het Overlegcomité."

   

  Voetbal Vlaanderen wil met deze publicatie "de clubs toch al ietwat perspectief geven om met de planning richting het nieuwe seizoen te kunnen starten". 

   

  De 1e speeldag van het seizoen 2021-2022 in de Jupiler Pro League wordt op vrijdag 23 juli op gang getrapt. Dat is amper 12 dagen na de EK-finale. De competitie van de 1e nationale afdeling gaat van start tijdens het weekend van 11 en 12 september.

  Klik op de link in de tweet hieronder voor alle speeldata