Martinez pleit voor EK-selectie van 26 of 27 spelers: "Een speler per linie extra"

Roberto Martinez, hier met Youri Tielemans.

Na de eerste drie WK-kwalificatiematchen voor Qatar 2022 kunnen de Rode Duivels beginnen te denken aan de eerstvolgende grote opdracht: het EK. Bondscoach Roberto Martinez zit met zijn gedachten al bij een ruimere selectie dan de gebruikelijke 23 spelers. Daar praat hij zelfs al over met bondscoaches van andere landen.

Roberto Martinez verraste op de persconferentie na de match tegen Wit-Rusland met de boodschap dat hijzelf en de voetbalbond het idee steunen om niet 23 spelers mee naar het EK te nemen, maar wel een ruimere selectie van 26 of 27 spelers.

 

"De bondscoaches van Engeland, Italië, België en andere landen reageerden allemaal op dezelfde manier", zegt Martinez. "Door de omstandigheden van de coronapandemie en de toegenomen druk om veel matchen te spelen, was het toelaten van vijf wissels een eerste stap om de kwaliteit van de wedstrijden te garanderen." 

 

"De volgende stap is om per linie een extra speler toe te laten. Dus een extra verdediger, extra middenvelder en extra spits. Misschien ook een extra doelman." 

 

"Dat zou een goede manier zijn om het EK goed te kunnen voorbereiden en wat marge te hebben, wetende wat er kan gebeuren op het vlak van blessures en de onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengen."

 

"Ik weet niet of dat overleg al tot op het niveau van de UEFA is geraakt, maar we hopen dat de UEFA erover nadenkt."