Oud-wereldkampioene snowboard Julie Pomagalski komt om in lawine

    Pomagalski kwam dinsdag om het leven in een lawine.

    Voormalig wereldkampioene snowboardcross Julie Pomagalski heeft dinsdag het leven gelaten bij een lawine in het Zwitserse kanton Uri. Dat bevestigde het Franse olympische comité.

    Pomagalski (40) werd in 1999 wereldkampioene snowboardcross in het Duitse Berchtesgaden. Vier jaar later ging de Française ook met het WK-zilver naar huis na de parallelle slalom in het Oostenrijkse Kreischberg. In 2004 was ze dan weer de beste in de wereldbeker snowboardcross.

     

    Pomagalski, die haar eigen skischool heeft in Méribel, nam ook twee keer deel aan de Olympische Winterspelen. Zowel in Salt Lake City (2002) als in Turijn (2006) was de Franse snowboardster van de partij.