Castors Braine haalt Sam Van Buggenhout en wuift Marjorie Carpréaux uit

  De 20-jarige Sam Van Buggenhout (6) speelde vorig jaar met Boom de bekerfinale tegen Castors Braine.

  Castors Braine, Belgiës beste vrouwenbasketbalclub, heeft een inkomende en uitgaande transfer bekendgemaakt. Met Sam Van Buggenhout van Phantoms Boom komt een van de grootste Belgische talenten, ancien Marjorie Carpréaux vertrekt op het eind van het seizoen.

  De 20-jarige Van Buggenhout, een shooting guard, is op dit moment de op 1 na beste schutster in de Belgische competitie met 17,8 punten per duel. In oktober speelde en verloor de jeugdinternational met Boom de finale van de Beker van België tegen Braine.

   

  Marjorie Carpréaux (33) zal na dit seizoen niet meer in de kleuren van Castors Braine te zien zijn. Voor De Belgian Cat is het haar 3e periode bij Castors: na 2013-2016 en 2017-2018 was ze in 2020 nog een keer teruggekeerd. Het is nog niet duidelijk waar de point-guard aan de slag gaat.

   

  Maxuella Lisowa, Elise Ramette, Eva Hambursin, die zich dinsdag aan de kruisbanden blesseerde, Tesse Kapenga, Kato Aertssens en Chadia Samam verlengden hun contract. (lees voort onder foto)

  Marjorie Carpréaux.

  Castors Braine lanceert jeugdacademie

  Verder maakte Castors Braine vandaag bekend dat het een eigen jeugdacademie zal oprichten, de "Castors Braine Académie". De meervoudige kampioen, die in september zijn 10e verjaardag in 1e klasse viert, gaat daarvoor in zee met opleidingsspecialist Gérard Legrand, die het project zal coördineren.

   

  "De club heeft een immense impact op het Belgische basketbal en is ook gekend in Europa", zei Legrand. "Het doel is niet om een revolutie te starten. We willen een nieuwe oriëntering geven aan de club, die wil blijven ontwikkelen ondanks haar dominantie."

   

  Het doel van de academie is om jongeren op te leiden en hen te integreren in de eerste ploeg.

  404 | sporza