Beerschot-Charleroi is uitgesteld, ook match van STVV is in gedrang

  Dertien leden van de staf en spelersgroep van STVV zijn besmet met corona.

  De kalendermanager van de Pro League heeft Beerschot-Charleroi van zaterdag uitgesteld. Dat lot wacht wellicht ook de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en STVV, door de uitbraak van corona bij STVV.

  Het coronavirus houdt lelijk huis bij Charleroi. Maar liefst 10 spelers hebben een positieve test afgelegd. De club heeft volgens het Covid-protocol gevraagd om de wedstrijd van zaterdag bij Beerschot uit te stellen.

   

  De Pro League heeft dat verzoek ingewilligd, omdat minstens 7 spelers van de A-kern besmet zijn. Vrijdag wordt de nieuwe datum van Beerschot-Charleroi bekendgemaakt.

   

  Dit zijn de 10 spelers van Charleroi die besmet zijn met het coronavirus: Lukasz Teodorczyk, Amine Benchaib, Saido Berahino, Joris Kayembe, Kaveh Rezaei, Ognjen Vranjes, Guillaume Gillet, Gjoko Zajkov, Marco Ilaimaharitra en Joachim Imbrechts.

  STVV wil de match tegen Waasland-Beveren verplaatsen

  STVV heeft te kampen met een uitbraak van het coronavirus binnen de eerste ploeg. "Vandaag kwamen de laatste testresultaten binnen en die bevestigen de eerder gedetecteerde 13 coronagevallen binnen de staf en de spelersgroep van het eerste elftal", luidt het in een persbericht.

   

  Het goeie nieuws is dat er geen nieuwe besmettingen aan het licht gekomen zijn, het slechte nieuws is dat de wedstrijd van zaterdag tegen Waasland-Beveren op de helling komt te staan.

   

  "STVV heeft bij de Pro League een verzoek ingediend om de wedstrijd tegen Waasland-Beveren te laten uitstellen. STVV wacht het antwoord af." Coach Peter Maes, die ook besmet is, had al gezegd dat hij de match liever niet wou spelen.