Romelu Lukaku mag niet naar België afreizen voor Rode Duivels

  Romelu Lukaku is aan zijn tweede seizoen bezig bij Internazionale.

  Na de positieve coronatesten van voetballers Stefan de Vrij en Matias Vecino heeft de gezondheidsautoriteit van Milaan beslist dat geen enkele Inter-speler vrijgegeven mag worden voor de komende interlandperiode. De Rode Duivels zullen dus voorlopig niet kunnen rekenen op Romelu Lukaku tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Tenzij er maandag beter nieuws komt vanuit Italië.

  België begint volgende week aan de voorrondes van het WK voetbal in 2022, maar dat zal wellicht zonder goalgetter Romelu Lukaku moeten. Er is een corona-uitbraak bij Inter.

   

  Gisteren raakte bekend dat doelman en aanvoerder Handanovic en verdediger D'Ambrosio positief testten. Vandaag kwamen ook positieve coronagevallen van verdediger De Vrij en middenvelder Vecino naar buiten. Daarop is niet alleen de competitiematch van zaterdag tegen Sassuolo uitgesteld, geen enkele Inter-speler mag voorlopig het land uit.

   

  Maandag vinden de volgende testen bij Inter plaats. Kleine kans dus dat Lukaku de nationale selectie alsnog haalt.

   

  Anders zal bondscoach Roberto Martinez moeten puzzelen. De Rode Duivels spelen woensdag in Leuven tegen Wales, zaterdag 27 maart in Praag tegen Tsjechië en dinsdag 30 maart in Leuven tegen Wit-Rusland.

   

  In november scoorde Lukaku nog 2 keer in de Nations League tegen Denemarken (4-2). Tegen Engeland (2-0) bereidde hij een doelpunt van Youri Tielemans voor.

  Ook geen Hazard of Witsel

  Romelu Lukaku is lang niet de enige afwezige bij de Rode Duivels. De nationale ploeg kampt met flink wat blessures. Eden Hazard (Real Madrid), Dennis Praet (Leicester), Axel Witsel (Borussia Dortmund) en Dedryck Boyata (Hertha Berlijn) liggen allemaal in de lappenmand.

  lees/bekijk ook: