Rode Duivels spelen in maart WK-kwalificatieduels achter gesloten deuren in Leuven

  Op 24 maart geven de Rode Duivels Wales partij, op 30 maart Wit-Rusland.

  De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft de locatie bekendgemaakt van de 1e twee kwalificatie-interlands van de Rode Duivels voor de Wereldbeker 2022 in Qatar. De thuisbasis van OHL wordt het toneel voor de duels tegen Wales en Wit-Rusland.

  Op 24 maart spelen onze nationale voetbalmannen tegen Wales, een week later op 30 maart volgt de wedstrijd tegen Wit-Rusland.

   

  De wedstrijden zullen door corona nog steeds zonder publiek plaatsvinden.

   

  Ook eind vorig jaar moesten de Duivels voor de oefeninterland tegen Zwitserland en de Nations League-duels tegen Engeland en Denemarken al naar Leuven uitwijken.

   

  "Gezien er vanwege COVID-19 nog altijd geen toeschouwers zijn toegelaten, is een dergelijke verhuis opnieuw de meest aangewezen oplossing", klinkt het in de mededeling van de bond.

   

  "De KBVB bereikte daarover een akkoord met OH Leuven, de Stad Leuven en met de Stad Brussel waarmee de KBVB een contract heeft om de thuismatchen van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion te spelen."

   

  "Gezien de huidige sanitaire crisis is een organisatie van dergelijke wedstrijden in een kleiner stadion voordeliger. De KBVB is intussen erg vertrouwd met het stadion in Leuven, waar ook al de thuiswedstrijden van de Red Flames en de beloften worden gespeeld."

   

  "De Voetbalbond houdt er dan ook sterk aan om zowel de club OHL als de stad Leuven te danken voor hun gastvrijheid en de vlotte samenwerking."