Duivels laten zich geen 2e keer vangen: Final Four Nations League is een feit

  1. 18' - Doelpunt - Jonas Wind (1 - 1)
  2. 3' - Doelpunt - Youri Tielemans (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Jan Vertonghen door Dedryck Boyata
  2. 88' - Verv. Jonas Wind door Pione Sisto
  3. 87' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (4 - 2)
  4. 86' - Own goal - Nacer Chadli (3 - 2)
  5. 77' - Verv. Thorgan Hazard door Thomas Foket
  6. 76' - Verv. Yussuf Poulsen door Lucas Andersen
  7. 70' - Verv. Thomas Delaney door Mathias Jensen
  8. 69' - Doelpunt - Romelu Lukaku (3 - 1)
  9. 57' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 1)
  10. 50' - Geel - Dries Mertens
  3'goalYouri Tielemans1 - 0
  18'goalJonas Wind1 - 1
  57'goalRomelu Lukaku2 - 1
  69'goalRomelu Lukaku3 - 1
  86'own goalNacer Chadli3 - 2
  87'goalKevin De Bruyne4 - 2

  De Rode Duivels hebben hun opdracht volbracht tegen Denemarken. Ondanks een hobbeltje hier en daar werd toch met behoorlijk gemak gewonnen, met onder meer 2 goals van de onvermijdelijke Lukaku. Als groepswinnaar mag België naar de Final Four van de Nations League.

  België - Denemarken in een notendop:

  • Sleutelmoment: De eerste goal van Lukaku is een kantelmoment in de wedstrijd, maar na zijn tweede treffer is de veer helemaal gebroken bij de Denen. 3 keer scoren in 20 minuten, daar gelooft het team van Kasper Hjulmand duidelijk niet meer in.
  • Man van de match: Romelu Lukaku blijft de indrukwekkende prestaties aaneenrijgen. Met 2 goals was hij alweer de bepalende figuur bij de Rode Duivels. Nog 3 keer scoren en hij zit aan 60 stuks voor het nationale team. Onwaarschijnlijk.
  • Opvallend: De Rode Duivels lieten in deze Nations League geen steken vallen in de thuiswedstrijden. Zowel IJsland, Engeland als Denemarken werd met lege handen huiswaarts gestuurd. Enkel Spanje pakte in zijn thuismatchen in deze Nations League ook 9 op 9.

  Het journaal laat met o.a. de 4-2-zege van de Rode Duivels tegen Denemarken

  Gelijkmaker geeft Denemarken wind in de zeilen

  Een punt pakken tegen Denemarken, meer hadden de Rode Duivels niet nodig om zich te plaatsen voor de Final Four. Het begon alvast goed, want na amper 3 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Tielemans herhaalde zijn kunstje van tegen Engeland en nam zijn Leicester-ploegmaat Schmeichel te grazen met een precies gericht afstandsschot.

   

  Een droomstart voor de Belgen, die de wedstrijd meteen onder controle hadden. De gelijkmaker iets voorbij het kwartier viel dan ook uit de lucht. Letterlijk ook, want een afgeblokt schot van Braithwaite caprioleerde met wat geluk tot bij Wind en die kopte de 1-1 voorbij Courtois.

   

  Geen man overboord voor de Belgen, maar enkele minuten later was het toch even schrikken toen Wind Braithwaite alleen voor Courtois bracht. De Belgische doelman gooide zich voor de bal en voorkwam zo de 1-2.

   

  De Denen groeiden in de wedstrijd en de kansen voor de Belgen bleven uit. Op het halfuur pakte De Bruyne dan toch eens uit met een goede voorzet, Lukaku kopte nipt naast. Kort voor de rust waren de Denen opnieuw gevaarlijk. Poulsen kwam maar net te kort op een voorzet van Eriksen.

  Lukaku en De Bruyne stellen de kwalificatie veilig

  Bij 1-1 bleef de nervositeit toch in de lucht hangen. Zeker toen de Denen het best aan de tweede helft begonnen. Vertonghen liet zich op rechts nog maar eens ringeloren door Braithwaite, een knappe ingreep van Denayer op diens voorzet voorkwam erger.

   

  Genoeg spanning, vond Lukaku na 10 minuten in de tweede helft. Na een snel genomen vrije trap van Tielemans werd hij door De Bruyne alleen voor Schmeichel gebracht. Die kon zijn schot nog deviëren, maar onvoldoende om de 2-1 te voorkomen.

   

  Een kwartier later ontbond Lukaku nog eens zijn duivels. Met een geweldige buffelstoot op een al even heerlijke voorzet van Thorgan Hazard maakte hij zijn tweede van de avond. De Final Four kon de Rode Duivels niet meer ontglippen.

   

  Courtois zorgde wel nog voor een smetje. Na een knappe redding op een retro van Braithwaite ging hij enkele minuten later gruwelijk de mist in op een terugspeelbal van Chadli. De bal glipte onder zijn voet door in doel: 3-2.

   

  Lang bleef die blunder niet nazinderen, want meteen daarna sloegen de Rode Duivels weer toe. Foket pakte uit met een geweldige assist en De Bruyne zorgde voor het toetje. Van dichtbij knalde hij de 4-2 in één tijd fraai in doel.

  Martinez: "Ik ben grote fan van de Nations League"

  Lukaku: "Ik denk dat ik nu terug op niveau ben"

  Hazard: "We staan nu tussen die grote landen in Europa"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Denemarken maakte het de Belgen best lastig, maar Lukaku en De Bruyne zorgden in de tweede helft uiteindelijk toch voor een ruime 4-2-overwinning. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij België, Dedryck Boyata erin, Jan Vertonghen eruit
  4. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 89. De Bruyne herstelt meteen de orde. De Rode Duivels zetten meteen orde op zaken en vegen het foutje van Courtois uit. Foket bereikt De Bruyne en die knalt de bal in één tijd van dichtbij fraai in doel. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Denemarken, Pione Sisto erin, Jonas Wind eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Kevin De Bruyne van België. 4, 2.
  8. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 86 door Nacer Chadli van Denemarken. 3, 2.
  9. tweede helft, minuut 86. Blunder van Courtois. Aiaiai, Courtois gaat helemaal de mist in op een terugspeelbal van Chadli. Hij laat de bal onder zijn voet doorglippen en zo staat het plots 3-2. Een wel erg knullige tegengoal. .
  10. tweede helft, minuut 81. Knappe retro van Braithwaite! Dan toch nog eens een gevaarlijke actie van de Denen! Braithwaite probeert het met een spectaculaire retro, maar Courtois is bij de pinken en werkt de bal in hoekschop. Die levert geen gevaar op. .
  11. tweede helft, minuut 81.
  12. tweede helft, minuut 80. De Denen hebben er toch lang de spanning in kunnen houden, maar nu lijkt niks de kwalificatie van de Rode Duivels nog in het gedrang te kunnen brengen.  .
  13. tweede helft, minuut 78. Interessante affiches in het vizier. Frankrijk en Spanje waren al zeker van hun plaats bij de Final Four van de Nations League. Vanavond komen daar voorlopig Italië en België bij. Het doet alvast watertanden. .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij België, Thomas Foket erin, Thorgan Hazard eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Denemarken, Lucas Andersen erin, Yussuf Poulsen eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Na Jensen mag nu ook Andersen nog wat minuten meepikken bij de Denen. Bij de Rode Duivels neemt Foket de plaats in van Thorgan Hazard. .
  17. tweede helft, minuut 75. Ik heb de indruk dat de veer gebroken is bij de Denen. De tweede goal van Lukaku heeft het licht uitgedaan. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 71.
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Denemarken, Mathias Jensen erin, Thomas Delaney eruit
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Romelu Lukaku van België. 3, 1.