Is Parijs-Roubaix in gevaar? Regio gaat voor 4 weken in lockdown

  Zal Parijs-Roubaix twee jaar op een rij geschrapt worden?

  Krijgen we ook dit jaar geen Parijs-Roubaix? Het ziet er alvast niet goed uit, want de regio Hauts-de-France, waarin aankomstplaats Roubaix in ligt, moet voor vier weken in lockdown. Parijs-Roubaix staat op 11 april op de agenda.

  Vanaf vrijdag om middernacht gaan 16 departementen in Frankrijk opnieuw in lockdown, dat heeft de Franse premier, Jean Castex, aangekondigd. De lockdown zal minstens vier weken duren en dan komt de organisatie van Parijs-Roubaix op 11 april in het gedrang. 

   

  De inwoners van de 16 departementen moeten binnen een straal van 10 kilometer rond hun woning blijven en niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten. De maatregelen gelden onder andere voor de regio's Parijs en Hauts-de-France, de regio van Roubaix. 

   

  Een eventuele afgelasting van Parijs-Roubaix zou een tweede domper in een half jaar tijd zijn, want vorig jaar in oktober werd het Franse monument ook enkele weken voor de wedstrijd geschrapt door coronamaatregelen. Afwachten of de koers nu een uitzondering krijgt op de maatregelen.