Wat een domper: ook Parijs-Roubaix valt in het water

Philippe Gilbert blijft nog een seizoen langer titelverdediger.

Parijs-Roubaix zal dit jaar dan toch niet doorgaan. Dat maakte de organisatie zopas zelf bekend. Om gezondheidsredenen wordt de klassieker, die normaal gereden werd op 25 oktober, geschrapt. "Afspraak op 11 april 2021", klinkt het dan maar.

Het wielerjaar krijgt opnieuw een serieuze klap: na de Amstel Gold Race wordt nu ook Parijs-Roubaix geschrapt van de wielerkalender. Zowel de mannenrace als die voor de vrouwen (die voor het eerst de kasseiklassieker mochten rijden).

 

De wedstrijd, die meestal in april wordt gereden, was in het coronajaar gepland op 25 oktober.

 

De organisatie verwijst voor de afgelasting naar de beslissing van de overheid van donderdag om een maximaal waarschuwingsniveau te laten gelden voor de noord-Franse metropool Rijsel.

 

“Op verzoek van de Préfet du Nord, Préfet des Hauts de France en naar aanleiding van de aankondiging van minister van Volksgezondheid Olivier Véran, die de regio Rijsel op maximale waarschuwingsniveau plaatste, is beslist dat de 118e editie van Parijs-Roubaix, die gepland stond op 25 oktober, niet zal doorgaan."

 

"Ook de eerste vrouweneditie wordt geannuleerd. Afspraak op 11 april 2021, op één van de grootste wielermonumenten in de wereld."

 

Parijs-Roubaix werd voor het eerst georganiseerd in 1896. Tom Boonen en Roger De Vlaeminck zijn met vier zeges recordhouder. Het is de eerste keer sinds WO II dat een Monument niet doorgaat.

Parijs-Roubaix wordt afgelast

Trieste reacties uit de wielerwereld

Het lag er nog modderig bij in de kasseiklassieker