David Goffin: "De terugkeer van Roger Federer is een belangrijk iets"

  Roger Federer kwam dinsdag als toeschouwer al een kijkje nemen in Doha.

  Vandaag is het zover, dan staat Roger Federer eindelijk opnieuw op een tenniscourt. De Zwitser speelt dan voor het eerst sinds de Australian Open van 2020 weer een wedstrijd. "Ik kijk ernaar uit", zegt David Goffin.

  In Doha staan vandaag alle schijnwerpers op Roger Federer. De Zwitser maakt er zijn comeback en neemt het in de eerste ronde op tegen de Brit Daniel Evans. "Iedereen hier spreekt enkel over de terugkeer van Federer", weet ook Goffin. 

   

  "Het is dan ook een belangrijk iets. We hebben hem meer dan een jaar niet gezien. We kijken er dus naar uit hoe hij zich voelt en hoe hij speelt. Ik kijk ernaar uit om hem weer aan het werk te zien." 

   

  "Zal hij snel weer zichzelf zijn? We weten allemaal dat het niet eenvoudig is om terug te keren na een blessure. We zullen zien hoe hij het aanpakt met zijn ervaring. Voor het tennis is het uitzonderlijk dat hij er nog is op zijn leeftijd. Ook al is hij nog jong, voor een tennisser staat hij dichter bij het einde dan bij het begin."

   

  Goffin en Federer kruisten elkaar al op training en de begroeting was hartelijk. "David Goffin, baby, hoe gaat het?", klonk het uit de mond van de 39-jarige Zwitser. De twee staan mogelijk tegenover elkaar in de halve finales.

  Aanloop naar 1e match verliep voor Goffin niet vlekkeloos

  Goffin zelf won dinsdag zijn match in de eerste ronde, hij versloeg Filip Krajinovic. De aanloop naar het duel verliep evenwel niet vlekkeloos. "Het was een beetje een lastige reis", legde Goffin uit na zijn overwinning. 

   

  "Ik kwam vrijdag rond middernacht toe en zondag had ik nog altijd geen covid-test ondergaan. Dat was heel vervelend want normaal moest ik maandag in actie komen. Ik ben dan naar de ATP gestapt en zij waren begripvol. Anders zou het lastig zijn geworden om te spelen na 36 uur in mijn kamer."

  Lees ook: