Dries Koekelkoren en Tom van Walle sneuvelen in kwalificaties in Qatar

  Tom van Walle probeert een blok te zetten.

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben een slechte zaak gedaan met het oog op de Olympische Spelen. Het Belgische beachvolleybalduo verloor in de kwalificaties van het toptoernooi in Doha en rapen dus weinig punten.

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben maandag op het World Tour beachvolleytoernooi in Doha (Qatar) hun wedstrijd van de eerste kwalificatieronde verloren.   

   

  De Belgische tandem, de nummer 36 van de wereld, verloor met 21-18, 28-30 en 15-9 tegen de Zweden David Ahman en Jonatan Hellvig, die op de wereldranglijst op plaats 96 staan. De partij duurde een uur.   

   

  Aan het toernooi van Doha, het eerste op dit niveau in een jaar tijd, nemen de beste teams ter wereld deel. Als Koekelkoren en Van Walle zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen via de olympische ranking moeten ze veel punten sprokkelen en dan komt een vroege uitschakeling ongelegen.

  Tom van Walle in actie in Doha.