Cavendish voor GP Monseré: "Als iemand als Declercq in je gelooft, motiveert dat"

  Mark Cavendish voor de start van de GP Monseré: "We proberen te winnen vandaag."

  Met zijn overstap naar Deceuninck-Quick Step kwam Mark Cavendish weer volop in beeld. De 35-jarige Brit wil bewijzen dat hij nog altijd top is. Vandaag in de GP  Monseré is hij kopman: "We proberen te winnen", vertelde de winnaar van 30 Tour-ritten bij de start in Hooglede. "Ik heb een briljante fiets, een briljant team en de motivatie. Ik amuseer me, dat is het belangrijkste." 

  Ploegmaat Tim Declercq vertelde vorige week in onze Facebook Live hoe gretig en professioneel Cavendish nog altijd te werk gaat. "Ik ben er zeker van dat Cav dit jaar een koers wint", voorspelt de werkmier.

   

  Cavendish hoort het graag. "Ik houd van koersen en kan daarom niet beter zijn dan bij Deceuninck-Quick Step. Dat is een team dat ervan houdt om te koersen. Ik vind het geweldig dat ik voor het eerst de GP Monseré kan rijden", vertelde hij bij de start.

   

  "Het is een droom dat ik in dit team mocht terechtkomen, ik voel me als een neoprof. Ik maakte hier mijn beste jaren uit mijn carrière mee en ben enorm blij dat ik hier terug ben."

   

  Het is duidelijk dat Cavendish zich goed voelt: "Ik train nog altijd als een jongeman. Ik houd ervan om met de fiets te rijden."

   

  Kan hij vandaag de woorden van Declercq al waarmaken? "We zullen proberen. Het is fijn van hem dat hij dat zegt. Als iemand als Declercq in je gelooft, geeft dat motivatie om het te proberen."

   

  Cavendish viel aan in Le Samyn, hij is dus goed: "De vorm is oké, ik heb een briljante fiets, een briljant team en de motivatie. Ik amuseer me en dat is het belangrijkste."

  U kunt de finale van de GP Jean-Pierre Monseré live bekijken op Eén en met livestream op onze website en in onze app. Afstemmen vanaf 13.35u.